Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó a keresztelkedés?

Mire jó a keresztelkedés?

Figyelt kérdés
Nem vagyok meg keresztelve, szóval nem tudom mire jó, nem vallásos a családom a bibliát sem olvastam soha.

2022. febr. 10. 21:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
4%
#8 az durva hogy Isten kinozna egy csecsemőt a pokolban csak mert akkor halt meg... Mert ugye aki bunos elkarhozik
2022. febr. 11. 14:21
 22/25 anonim ***** válasza:

" Ha leírom, hogy az alma piros, de te állítod, hogy szerintem körte alakú is (holott ilyet nem írtam), az hazug belemagyarázás."

De ilyet senki nem csinált.

Ami itt történt az inkább olyan hogy leírod hogy feldobtál egy érmét és feltételezzük hogy fej vagy írás lett. Ez nem hazugság hanem logikus következtetés az alapján amit írtál.

De egyébként meg is indokoltam amire nem is reagáltál semmit hogy milyen 3. opció lehetne még.

2022. febr. 11. 16:43
 23/25 anonim ***** válasza:

Újra elolvastam, egyetlen kérdőmondat sem szerepel a két válaszodban. Egyébként ha érdekel a téma, olvasgass az eszkatológia témakörben, igen érdekes. Nyilván minden felmerülő kérdésre nem lesz válasz, mert van amire nincs.

De arra speciel van, hogy halál után milyen "opciók" vannak, s nem csak kettő.

2022. febr. 11. 17:48
 24/25 anonim ***** válasza:

Ki beszélt itt kérdésekről? Hogy jön ez ide?

(Most én is rágalmazzalak meg azzal hogy hazudozol?)

2022. febr. 11. 18:22
 25/25 anonim ***** válasza:
58%

Semmire nem jó. Egyszerűen csak sok családban divat. Majomkodhatnak közösségi oldalakon a díszes templomi hátteres fotókkal. Jót zabál a család utána. Kap a gyerek ezt-azt ajándékba. A legtöbb esetben semmilyen vallási indíttatás nincs a hátterében, csupán ez a szokás. Mert jajj, mit fog szólni az Irénke a kisboltból, a Laci a szomszédból, a nagymama, ha nincs megkeresztelve a gyerek.

Attól hogy le van locsolva vízzel, esetleg olykor-olykor eljár templomba valaki, még nem lesz különb ember. Normálisak nem e szerint ítélnek.

2022. febr. 12. 05:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!