Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó a keresztelkedés?

Mire jó a keresztelkedés?

Figyelt kérdés
Nem vagyok meg keresztelve, szóval nem tudom mire jó, nem vallásos a családom a bibliát sem olvastam soha.

2022. febr. 10. 21:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
40%

8.

"A Biblia szerint igen:

"Lásd, én vétekben születtem, már akkor bűnös voltam, mikor anyám fogant.""

Tehát ha egy újszülött csecsemő meghal és nem keresztelték meg akkor menjen a pokolba?

Ha a csecsemő halottan születik meg akkor meg főleg mert akkor még esély se volt arra hogy megkereszteljék.

Nem úgy volt hogy kedves és szerető az Isten?

2022. febr. 11. 10:36
 12/25 anonim ***** válasza:
51%

"Tehát ha egy újszülött csecsemő meghal és nem keresztelték meg akkor menjen a pokolba"

Ezt te írtad, nem én... Ilyet biztos nem írtam.

2022. febr. 11. 11:59
 13/25 anonim ***** válasza:
36%

12.

Szó szerint nem írtad. De amit írtál aszerint a újszülött csecsemő is bűnös, a bűnösök pedig a pokolba kerülnek.

2022. febr. 11. 12:04
 14/25 anonim ***** válasza:
58%
Nem, ez egyedül a te következtetésed, én ilyet véletlenül se írnék és nem is gondolom így. Legfeljebb a te lelkületednek mutat tükröt, hogy milyen nézetet láttál bele.
2022. febr. 11. 12:07
 15/25 anonim ***** válasza:
40%

14.

Mondhatsz sok mindent a lelkemről (igaz attól még nem lesz :D ) de most vissza néztem és KONKRÉTAN ezt mondtad.

"2es amikor megszülettem már meg kell keresztelniük mert 2 naposan annyira bűnős lélek vagyok hogy anélkül a pokolra jutok?"

"#4

A Biblia szerint igen:

"Lásd, én vétekben születtem, már akkor bűnös voltam, mikor anyám fogant.""

Az volt a kérdés hogy a csecsemő is annyira bűnös -e hogy pokolra jutna keresztség nélkül és azt írtad hogy IGEN.

Ezen felül még be is idéztél egy részt ami szerint már a fogantatás pillanatában bűnös úgy hogy a megfogant de pár hetesen vagy korábban elvetélt gyerek is bűnös és pokolra kerül.

2022. febr. 11. 12:27
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

Az ott egy összetett kérdés volt, ezért külön válaszoltam az első és második felére. De reméltem, hogy bárki, akit internet közelébe engednek, képes ilyesmit értelmezni.

Sajnos mindig látom, hogy van lejjebb az emberi intelligenciában.

2022. febr. 11. 13:00
 17/25 anonim ***** válasza:
26%
Tehát bűnösként is kerülhetünk mennybe keresztség szentsége nélkül.
2022. febr. 11. 13:06
 18/25 anonim ***** válasza:
58%
Ilyet se írtam... Miért kell mindig mások hozzászólásaiba olyanokat belehazudni, amik sose voltak benne? Nálatok ez valami kényszeres mentális kilengés?
2022. febr. 11. 13:14
 19/25 anonim ***** válasza:
37%

"Miért kell mindig mások hozzászólásaiba olyanokat belehazudni, amik sose voltak benne? "

A hazugság az nem egészen ez.

Egyébként következtetés az infók alapján vagy félre értelmezés.

Bár van olyan is hogy valaki tényleg bele akar magyarázni valamit.

Abból amit beszéltettek két lehetőségre következtettem.

Az egyik hogy kerülhet mennybe bűnös is a másik amit felvázoltak már hogy a kisbabák is mehetnek pokolra.

2022. febr. 11. 13:30
 20/25 anonim ***** válasza:
35%

"A hazugság az nem egészen ez."

Dehogynem. Ha leírom, hogy az alma piros, de te állítod, hogy szerintem körte alakú is (holott ilyet nem írtam), az hazug belemagyarázás.

2022. febr. 11. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!