Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire jó a keresztelkedés?

Mire jó a keresztelkedés?

Figyelt kérdés
Nem vagyok meg keresztelve, szóval nem tudom mire jó, nem vallásos a családom a bibliát sem olvastam soha.

2022. febr. 10. 21:29
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
73%

A válasz egyszerű:

A bemetítkezéskor eltemetjük régi életünket és feltámadunk krisztusi életünkre.

Nincs varázslatos ereje s így egyéni döntés, hitvallás nélkül annyit ér, mint halottnak a puszi. Nyilván,a csecsemő,a kisgyermek ilyet képtelen produkálni.

Olyasmi, mint a házasságkötéskor a fogadalom.

2022. febr. 10. 21:47
 2/25 anonim ***** válasza:
94%
A keresztség által Isten gyermekei leszünk és eltörli a bűneid (áteredő és addig elkövetett) a Biblia szerint. Tehát ez nem csak egy jelképes tett, mint sokan képzelik.
2022. febr. 10. 22:54
 3/25 A kérdező kommentje:
Miért amúgy nem isten gyermekei vagyunk mind?
2022. febr. 10. 22:56
 4/25 anonim ***** válasza:
46%
2es amikor megszülettem már meg kell keresztelniük mert 2 naposan annyira bűnős lélek vagyok hogy anélkül a pokolra jutok?
2022. febr. 11. 06:02
 5/25 anonim ***** válasza:
26%

Arra hogy a vallás kisajátítson magának.

Nem törli el senki bűnét és csak emiatt nem lesz senkinek krisztusi élete.

2022. febr. 11. 07:44
 6/25 anonim ***** válasza:
43%
Egyfajta beavatási szertartás, hogy a vallásgyakorlóban megerősítse az érzést, hogy ő már ide tartozik.
2022. febr. 11. 07:45
 7/25 anonim ***** válasza:
83%
A keresztény hit melletti elköteleződés szertartása. A régi életedtől való elfordulás, újjászületés szimbóluma.
2022. febr. 11. 07:51
 8/25 anonim ***** válasza:
55%

Nem, a Biblia szerint a keresztség által leszünk Isten gyermekei és a Fiú testvérei.

A Biblia szerint igen:

"Lásd, én vétekben születtem, már akkor bűnös voltam, mikor anyám fogant."

Már csak azt kell eldönteni, hogy valaki vagy keresztény és elfogadja a Bibliát, mint isteni kinyilatkoztatást, vagy sem.

Arról, hogy ki hova kerül, pedig Isten dönt, erre senki se tud neked felelni.

2022. febr. 11. 08:20
 9/25 anonim ***** válasza:
Manapság a legtöbb családban csak képmutatás, majomkodás
2022. febr. 11. 08:56
 10/25 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem ezt így kijelenteni erős túlzás, nem tudhatjuk hol képmutatás, hol nem. De a keresztség ettől függetlenül működik. Legalábbis a krisztusi keresztség, ami vízzel és Szentlélekkel történik. Vagy a Keresztelő János-féle keresztség, ami egy bűnbánati szimbólum, sok kis felekezetben csak ezt alkalmazzák. Ezért is írják, hogy szimbólum.

2022. febr. 11. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!