Kell a keresztényeknek az ateistákat is evangelizálni?
Ha a keresztény komolyan veszi a keresztény mivoltát, vagyis hogy keresztény = Krisztust követő, akkor ez nem is lehet kérdés. Krisztus egyik fő küldetése volt, hogy hirdette Isten királyságáról szóló jó hírt, prédikált az embereknek városról városra , Lukács 8:1.
Az első századi követői, a korai keresztények Pál levele szerint az egész teremtés alatt (vagyis az akkor ismert világban) ugyanígy hirdették a "jó hírt" Kolosszé 1:23
Nem utolsó sorban Jézus a mennybemenetele előtti utolsó szavaival ezt adta parancsba a mindenkori követőinek: "Elmenvén azért tegyetek tanítványokká minden népeket...tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek és íme én veletek leszek a világ végezetéig" Máté 28:19,20
Mivel itt a "világ végezetét" írja, ez a mi időnkre is érvényes parancs és egy kezdeményező hozzáállást igényel : Menjetek és tegyétek...
Természetesen észre kell venni, milyen a fogadtatás és semmiképp sem lehet erőszakoskodni, tukmálni, fenyegetni stb. Ezzel csak ellenkező hatást érnénk el és méginkább elzárkóznak majd attól, hogy meghallgassák az érveinket, hogy mi miért hisszük amit hiszünk.
Nem. Csak ismerlek titeket, és van egy jellegzetes stílusotok, amit inkább vallási fanatizmusnak mondanék. A logika sehol sem játszik nálatok szerepet, a Bibliát meg úgyis a magatok nézeteihez igazítjátok.
De, jó, hogy felismerek egy Tanút. Legalább hamarabb le tudom koptatni.
Ateista sokféle van.
Van, aki csak azért az, mert nem tanították másra.
Aki értelmes, azt persze tényleg felesleges téríteni, mert értelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!