Bűn ha néha úgy viselkedek mintha ateista volnék csak, mert kíváncsi vagyok más válaszokra, és érvelésekre, reakciókra?
En ateistakent csinalom ezt neha, hogy kvazi vallasoskent erdeklodom, ugyanazert, amiert te is. Szerintem ez nem bun, hanem egeszseges erdeklodes es ismeretszerzesi lehetoseg, ha neha megprobalsz kilepni a sajat korlataid kozul, es megprobalod mas szemszogbol is megvizsgalni a vilagot.
Szerintem csak azok a bunok, amivel artasz is masnak vagy magadnak. Ezzel senkinek sem artasz szerintem.
Mi van az elso valasszal? Azt nem en irtam, ha erre gondolsz, de nem talalom sertonek. Egy sima velemeny, semmi bantot nem latok benne. Talan az 1-es nem ertette, mit szerettel volna megtudni, vagy ilyesmi, nem tudom.
Amugy kinek lenne banto, ha erdeklodsz? Ha nem tragarkodsz, nem jellemzed negativan a masik szemelyet, gondolatait, akkor mitol lenne banto? A kivancsisag nem banto dolog szerintem.
Egy anonim oldal (mint a GyK is) pedig kifejezetten alkalmas erre.
".. Akkor sem, ha telerakom kérdésekkel az oldalt?"
Erre valo a GyK... :)
Amugy amit irtam, az is csak egy velemeny, raadasul ateista velemeny. Szoval kerdezz meg masokat is, vallasosakat is, hogy ez bun-e, mert azt nem tudom hogy a vallasod szerint ez bun-e. Lehet hogy az, a kereszteny vallasban eleg ritka az, hogy valami nem bun, szoval az en ateista valaszomat ne vedd kezpenznek.
Az nem bűn, ha másik nézőpontból kérdezel meg valamit.
Az bűn, ha másnak adod ki magad, mint ami valójában vagy.
Ateistának is bűn ilyet tenni, képzeld. Erkölcse neki is van (kellene, hogy legyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!