Lehetek újra ateista?
Régebben ateista életmódot folytattam. Nem volt Isten és így nem áltam folyamatos megfigyelés alatt. Szabadnak éreztem magam. Lophattam, csalhattam, hazudhattam és szabadon bűnözhettem ráadásúl mocskosúl sok pénzt kerestem mindenféle illegális tevékenységgel és lehúzással.nem is volt bűntudatom. Abszolút semmi, hiszen folyamat részegeskedtem és narkóztam.
Aztán egy nap találkoztam egy emberrel, aki nagy hatást gyakorolt rám. kiderűlt, hogy mélyen vallásos. Kezembe nyomott egy Bibliát és én olvasgattam, majd azon kaptam magam, hogy elkezdtem hinni Istenben.
Ez már évek óta tart.
Szereztem rendes munkát, nem simliskedtem már tovább, hiszen Isten mindent lát. Persze a családom elhagyott, kiközösítettek és mindent elvesztettem.
Szükségem van-e nekem erre? Mármint arra a teherre, ami ezzel jár? Jézus, Isten, a sátán folyamatos támadása?
Ma viszont arra ébredtem, hogy nem akarok hinni. Nem akarok jó fiú lenni, mert így csak mindenki kib@szik velem. Főleg az ateisták.
Lehetek-e még újra ateista? Élvezhetem-e még az életet? Bűnözhetnék-e újra?
Mert nekem már tele van a hócipőm ezzel az egésszel. Isten lesz@r engem. Derékba törte az életem, elvette mindenemet, sőt, olyan szinten tört össze lelkileg, hogy az már egyenesen sértő.
Létezik egyáltalán ilyen jellegű pál-visszafordulás?
Nem kamu kérdés ez.
Elég agyafurtan csináltam a bizniszeimet és a dolgaimat ahoz, hogy ne bukjak le. Gyakorlatilag, ha nincs nálam egy okostelefon és semmilyen saját kütyü, akkor igazából bármit megtehetek, mert nem tudnak lekövetni.
"Elég agyafurtan csináltam a bizniszeimet"
Mondta, miután egy publikus fórumon épp elkotyogta milyen állítólagos illegális üzelmekben volt benne...
"Gyakorlatilag, ha nincs nálam egy okostelefon és semmilyen saját kütyü, akkor igazából bármit megtehetek, mert nem tudnak lekövetni."
Ez is elég naiv feltételezés, ami nyilván csak egy olyan troll szajából hangozhat el, akinek a valóságban fingja sincs róla hány féle módon lehet megfigyelni és lekövetni valakit :D
Ha szerinted csak azért nem kell lopni, csalni, hazudni, másokat bántani, mert a végén valaki megdádáz érte, akkor neked mindegy mi vagy, mert vallásosnak és ateistának, sőt úgy általában emberi lénynek is egy szar vagy.
De egy pillanatra tegyük fel hogy nem csak egy troll vagy aki hülyeségeket írogat az interneten.
Mivel gyakorolt a fent említett személy ilyen nagy hatást rád, hogy felforgattad miatta az addigi életed, magad ellen fordítottad a családod? De most hogy ahhoz hasonló életet élsz mint amivel ő imponált neked azt mondod, hogy szar.
Miféle családod volt neked, akik annak hallatára hogy tisztességes életet élsz, kiközösítettek maguk közül?
Csak abban hogy olvasgattad a bibliát mi győzött meg arról hogy van isten? Tényleg azt akarod beadni, hogy addig nem is találkoztál a felsőbb hatalom gondolatával?
Hogy gondolod hogy újra ateistává válnál? Egy normális ember az alapján változtatja meg a nézeteit hogy milyen bizonyítékokhoz fér hozzá. Isten nem létezését, sőt úgy általában a dolgok nem létezését nem nagyon lehet bizonyítani. Ha egyszer úgy döntöttél hogy számodra elegendő bizonyíték van a létezésére, akkor maximum ezt tudod felülbírálni, ezért is kérdeztem mi győzött meg.
De ha azt gondolod, hogy ha nem hiszel benne akkor isten nem is létezik, akkor jó hírem van, te nem is hiszel istenben. Ez csak a legsötétebb teisták agymenése, hogy az ateisták úgy gondolják 'bár létezik isten, ha én azt mondom hogy nem hiszem el akkor megúszom a bűntetést', ennek nem lenne semmi értelme.
provokativ kerdes. vagy ugy kamu ahogy van, vagy igazabol soha nem voltal ateista. tudom hogy ez sokszor strawman, de hogy ha azt hitted hogy az az ateista "eletmod" hogy lopsz, csalsz, hazudsz mert mar nincs isten aki megbuntetne erte, akkor te nem voltal ateista, csak egy hivo aki momentan leszarta az istenet.
amugy nincs olyan hogy ateista eletmod. ez nem egy eletmod, csak egy valasz egy kerdesre. vagy van unikornis-tagado eletmod is? nem-belyeggyujto eletmod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!