Ugyebár Isten mindent tud, lát! Akkor a kezdetektől fogva látta a teremtés első bonyodalmait Ádám és Éva esetét?
"Hisz pl a 27-es logikája alapján most akkor vagy ott is szabadon bűnözik mindenki, vagy agyatlan biorobottá válik az emberiség."
Nem éppen, mivel szabad akarattal lemondhatsz a rossz cselekvéséről. Ráadásul a szabad akarat nem csak a rossz cselekvésének lehetőségét jelenti. Nem összekeverni a dolgokat!
"Értelemszerűen egy olyan világban, ahol nem létezik semmi amit rossznak hívunk, nem lenne értelme a jó fogalmának sem"
Végre valaki felfogta ezt! Ezért tanulta meg a jó és a gonosz fájáról történő evés után csak a rosszat az ember, mivel a jót tudta, de az alapállapot volt, így nem realizálódhatott, hogy ez az alapállapot a jó. Akkor a jó egyenlő volt a természetessel
"Ja hogy Kreatti vagy? Akkor bocs, bele se kezdek a logikai buktáid elemzésébe..."
Lefordítom másoknak. Azt akarod mondani, hogy ezen a ponton nem tudsz már válaszolni nekem. Azaz megnyertem a vitát
Ciki ez a mondatod, mi?
"Értelemszerűen egy olyan világban, ahol nem létezik semmi amit rossznak hívunk, nem lenne értelme a jó fogalmának sem"
Mivel ezt a szabad akarati vitán nem ismerted el, mikor én mondtam, most meg te állítottad. Ezt hívják pofáraesésnek :)
Csak szimplán nincs kedvem az ostoba trollkodásaidra reagálni, miután korábban vagy egy tucatszor végigcáfoltam őket, és még mindig ugyanazokat a hazugságaidat fújod.
Mellesleg még össze is keversz valakivel, sosem állítottam az előbbi állításaim ellenkezőjét.
" miután korábban vagy egy tucatszor végigcáfoltam őket, és még mindig ugyanazokat a hazugságaidat fújod"
Hahahahaha:))))) Most is engem igazoltál. Marha nagy cáfolat volt
"Mellesleg még össze is keversz valakivel, sosem állítottam az előbbi állításaim ellenkezőjét."
Hogyne, persze:)
"Mivel a menny fogalma már sejtet egy előzetes szelektálást, így hiába van lehetőség a bűnözésre, ez nem ölt olyan mértéket hogy káros legyen."
Az egész bűnbeesés sztori egyetlen engedetlenségből indult ki...
A bűnbeeséses storyban úgy emlékszem, hogy az isten megatkozza a férfit, hogy fáradságos munkával szerzi meg a kenyeret, az asszonyt, hogy fájdalommal szül majd, meg, hogy a férfi uralkodik rajta.
2022-ben mindhárom átok megdőlőben ban.
1. Van olyan influenszer, aki maga mondta, hogy lényegében semmit nem csinál, csak konditerembe jár meg ilyenek. És mégis meg tud élni, mert az instagram-on népszerű. Vagyis, ha valaki influenszer, a reklámokból, szponzorokból simán megél, nem kell fáradságos munkát csinálnia.
2. A világon egyre több helyen kapnak jogot a nők. Köszönhető ez a feminizmus terjedésének. Manapság egyre jobban elterjed az a gondolat, hogy a nő NEM a férfi tulajdona. Nem köteles szexuális kielégíteni a férjét sem, ha nem akarja.
3. Bár a szülés nem fájdulommentes, de ki tudja, talán 100 éve múlva, vagy később oda jut az orvostudomány, hogy lesz. A
Szóval a bibliai átkok kezdenek megcáfolódni.
Bár értelmes hívő talán most sem veszi őket szó szerint.
" Van olyan influenszer, aki maga mondta, hogy lényegében semmit nem csinál, csak konditerembe jár meg ilyenek. És mégis meg tud élni, mert az instagram-on népszerű. Vagyis, ha valaki influenszer, a reklámokból, szponzorokból simán megél, nem kell fáradságos munkát csinálnia."
Egyrészt nem ezt csinálta egész életében, és ki tudja, mennyit melózott ezért ... És nem is biztos, hogy sokáig fog tartani. De az az átok amúgy sem ezt jelentette, és azóta már újszövetség van, nincs érvényben már ez az átok
"A világon egyre több helyen kapnak jogot a nők. Köszönhető ez a feminizmus terjedésének. Manapság egyre jobban elterjed az a gondolat, hogy a nő NEM a férfi tulajdona. Nem köteles szexuális kielégíteni a férjét sem, ha nem akarja."
És látszik a világ fokozott pszichés aberrációja. Az Istennek eme átka a normális emberekhez szól. A normális nő epekedik a férje után
"Bár a szülés nem fájdulommentes, de ki tudja, talán 100 éve múlva, vagy később oda jut az orvostudomány, hogy lesz"
Tehát akkor ez is áll még.
"Bár értelmes hívő talán most sem veszi őket szó szerint."
Akkor ez már tárgytalan, mert beláttuk, hogy tévedtél
Nyílván nem szószerinti.
Ezt a teológia sem veszi szószerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!