Mi lesz ezeknek a férfiaknak a sorsa a Biblia szerint?
#30:
Nincs dilemmám, én így fogadom el a fiamat, ahogy van. Ha idehozza hozzánk a barátját/párját, akkor se fogok problémázni. Ha mondjuk szerelmi bánata van, nekem elmondhatja bátran.*
Továbbá nem reménykedem, hogy "megjavul"(ahogy ugye egyesek feltételezik...). Ha neki így jó, akkor így jó. Ebbe nem tudok, sőt, nem is akarok beleszólni.
Az egyház pedig konkrétan úgy fordult el tőle, idézem: "b*zikra itten nincs szükség".
(holott ugye a papok... de ne feszegessük...)
:)
*= volt már ilyen. És az a furcsa, hogy én, mint az apja, vagyok úgymond jó partner ebben. Az anyja a mai napig nem képes elfogadni, hogy nem a lányokat szereti...
Szia
Azt kérdezed, mi lesz a sorsa Biblia szerint... én csak idézni tudom: (nincsen személyes véleményem)
Róma 1:24-27, 32
"Ezért Isten hagyta, hogy a szívük tisztátalan kívánságait kövessék, és így meggyalázzák a testüket. Isten igazságát hazugsággal cserélik fel, és inkább a teremtést imádják, és annak végeznek szent szolgálatot, semmint a Teremtőnek, aki örökre dicséretre méltó. Ezért Isten hagyta, hogy hatalmukba kerítsék őket a szégyenteljes nemi vágyak. Asszonyaik a természetes nemi kapcsolat helyett a természetelleneset választották. Hasonlóképpen a férfiak is felhagytak azzal, hogy természetes módon asszonnyal létesítsenek nemi kapcsolatot, és egymást kívánták meg szenvedélyesen, férfiak férfiakat, szemérmetlenül viselkedve. Meg is kapják a bűnükért a teljes büntetést.....Bár nagyon is jól ismerik Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket tesznek, halált érdemelnek, de nemcsak hogy továbbra is ezeket teszik, hanem még elismerően is tekintenek azokra, akik ilyesmiket tesznek."
1Korintusz 6:9-11
"Hát nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket! Akik szexuális erkölcstelenségben élnek, bálványimádók, házasságtörők, homoszexuális aktusra kapható férfiak, homoszexuális férfiak, tolvajok, kapzsik, részegesek, és akik gyaláznak vagy zsarolnak másokat, nem fogják örökölni Isten királyságát. Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak, megszenteltek és igazságosnak nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével."
Figyeld meg kérlek, Isten milyen más bűnök közzé sorolja a homoszexualitást! A halálos bűnök közé.
Voltak ilyenek az első században is, de figyeld meg mit ír ugyan itt róluk a Biblia: "Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak,+ megszenteltek és igazságosnak nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével" Tehát Isten szellemének a segítségével meg lehet változni, ahogyan akkor is megváltoztak "némelyek"...akik akartak, akik igénybe vették Isten segítségét.
Jézus vérén lettünk megváltva. Ezt a vért nap, mint nap használva tisztára tudod mosni a lelkedet.(Jézus vére megtisztít minden bűntől és minden holt cslekedetektől.. rövid ima) Na, de a legjobb a kereszténységben, hogy nem vagyunk elválasztva Isten szeretetétől. Mert Isten feltételek nélküli örökkévaló szeretettel szeret.
Hasonló a gyülekezetekben a megtérő ima. Keresztségek is azért vannak, hogy elválasztanak a sötét erőktől. Bemerítkezés vízben, mint a Vörös tengeren való átkelés. A Szent Szellem keresztség, mint pünkösdkor történt a tanítványokkal. Jézus tanítványa leszel, Ő a jó pásztor. Meg kell tanulni Őt meghallani. A Biblia olvasása is felvértez Isteni Igazságokkal, megtisztítja a gondolatvilágodat. Jézust lehet kérdezni és Ő válaszol. Ennyi alapigazság tömören. A földi életünk is kevés, hogy megismerjük Jézust teljesen.
Az ítélet kérdését Isten NEM bízta ránk.
Amit ránk bízott, az a krisztusi megmentő szeretet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!