Mi lesz ezeknek a férfiaknak a sorsa a Biblia szerint?
Ha már a kérdést sem szabad feltenni, akkor mi értelme van beszélgetni.
De még a válaszokat is minek megszűrni?
Ha csak egy féle választ engedünk meg, akkor a kérdés értelmét veszti.
Tök jó, hogy Jézus nevében beszélsz, csakhogy teszed ezt olyan arrogáns meggyőződéssel, hogy olyanokat is állítasz az ő nevében, amiket soha nem álított.
Nézd meg az Aki szelet vet című filmet.
Roppant tanulságos.
Egyébként a bibliát nem Isten írta mint ahogy te azt állítod.
A bibliát emberek írták, és mint olyan tökéletlen.
Hozzáteszem nem hiába van két része, az ószövetség inkább a mondavilágok szájról szájra öröklődő történeteit meséli el, így közelsem tekinthető tiszta dorrásnak, de még az újszövetség is gyakran benyomások szintjén írja le a jézusi történéseket.
Sokkal precízebb, közvetlenebb forrás, de még ez sem hibátlan forrás.
Ezért problémás a kérdés:
"Akik homoszexualis (fajtalan) hajlamokkal rendelkeznek"
Engedjük ezt már el! Az illető nem tehet róla. És ezért nem selejt, nem ellenség.
Ez a nyavalyás egyház sajnos a mai napig fertőnek tekinti a homoszexualitást, és szemét-selejtnek a homoszexuális embereket.
Ezen kellene már túllépni. Ha ő ilyen: ilyen.
Nem tehet róla. Nem úgy van az, hogy teszem fel január 23-án felébred, és elhatározza, hogy neki csak a férfiak kellenek.
Ugyanekkor ez a nyavalyás egyház meg azt tanítja, hogy fogadjuk el embertársainkat olyannak, amilyenek.
Ez így csak nekem paradoxon?
Az egyház nem tartja selejteknek a homoszexuálisokat, a pápai nyilatkozat erről egyértelmű.
Az egyház bizonyos tagjai ettől még lehetnek homofóbok.
Az egyház azt tanítja hogy a bűnősöket is el kell fogadni, de ez nem egyenlő a bűn elfogadásával, ezt most a homoszexuális kérdékörtől függetlenül írom, csak mert szerintem félreérted az elfogadás formáit.
#26:
Igen, az a baj, hogy eddig konkrétan minden egyházi személy, akivel találkoztam, stb., konkrétan "szemét-selejtnek" merészelte nevezni a melegeket, meg a tajgetoszt emlegette. (!!)
Adalék: Nem vagyunk vallásosak, szülői részről.
De van egy 19 éves fiam, aki ugyan nem "valláskárosult", csak a korábbi kötelező(-nek mondott) hittanórák alapján mégis "hisz valamiben".
És ez a 19 éves fiam meleg. Én nem tartom őt emiatt semmivel sem kevesebbnek, nem fogom elüldözni őt, meg ilyesmi. Sőt, igyekszem segíteni neki.
De az bosszant egy kicsit, hogy amíg nem vallotta be, addig -lehet, erős megfogalmazás?- úgymond hagyták a vallását gyakorolni.
Amint kiderült róla, hogy meleg, az "elfogadó" egyház elfordult tőle.
Szóval ezért vagyok némi dilemmában, vagy hogy is mondjam, mégy 50+ éves fejjel is...
Hát megértem, a hívők és papok gyakran szélőségesebbek mint az egyház maga, a fiadnak meg kitartást, és ha számít nekem nincs bajom vele.
Remélem a világ nagyrésze is kedvesen fogadja.
#28 ez elszomorító, milyen formában fordult el tőle az egyház?
Ha dilemmád van szülőként, nézd meg az Imák Bobbyért, c. filmet, nagyon megrázó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!