Miért és miképpen lett átszerkesztve a Biblia?
Hívö vagyok és hiszem, hogy Isten szava, csak több helyen is olvastam, hogy át lett írva és ez már nem az eredeti Biblia. Milyen módosításokat végeztek rajta?
Eredetileg amúgy ki állította össze a Bibliát? Meg vannak ezek az apokrif iratok is... Ki dönti el, hogy mi Isten szava és mi nem?
"Miért és miképpen lett átszerkesztve a Biblia?"
Semmiért, mert nem lett átírva. Nézz utána a Biblia könyveinek másolási szigorának
"Ki dönti el, hogy mi Isten szava és mi nem?"
Ha elég mélyen ismered már a Bibliát, te magad is meg tudod majd állapítani, hogy az apokrifek nem illenek bele és hamisítványok
A kanonizáció hosszú folyamat volt, többször is változott, hogy mennyi könyv legyen része a Bibliának.
Másrészről minden egyes fordítás eleve egyben értelmezés, egyfajta módosítás is.
Zsinatokon allitottak ossze. Kijelentettek hogy a papa tevedhetetlen es Isten iranyitja ot, es ezert legitim.
Persze tevedhetetlen volt akkor is amikor boszorkanyokat egetett vagy kereszteshaborukat inditott.
Sok apokrif szoveget kivagtak es megsemmisitettek orokre, mas iratokat pedig "kijavitottak", mert nem szolgalta az Egyhaz erdekeit
Kedves kérdező, egy dologban biztos lehetsz, akik ezzel érvelnek a kereszténység ellen, nem olvasták az apokrif iratokat.
De elolvashatod őket, magam is megtettem, beszerezhetőek magyarul a Nag Hammádi-i könyvtár gnosztikus kódexei, Énok könyvei, Barnabás evangéliuma, a qumráni szövegek magyarul, az ókori keresztény írók írásai, és te magad is meg tudod ítélni, hogy szerinted az apokrif iratoknak benne kell-e a Bibliában lenniük vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!