A keresztények szerint csak ők juthatnak a mennyországba?
Úgy se fogja elárulni, hogy melyik felekezet tagja. Egyet tanultam meg az idők során, hogy annyira szégyellik, fel se merik vállalni. Nekik semmi közük Krisztushoz, kereszténynek se lehet mondani őket, mert az igazi keresztények üldözések, vértanúság árán is fel merték vállalni hitüket.
"Isten az alapján kér számot mindenkitől, amit tud, pontosabban, amit lehetősége volt tudni. A kis buddhisták helyett inkább önmagáért kellene aggódnia annak, aki viszont tud Jezusról, mégis visszautasítja Őt!"
Engem az aggaszt, hogy Istent és a kereszténységet valaki félreismeri és ezáltal eltántorodik valaki tőle.
A te véleményed egy a vélemények közül. Nem én vagyok az egyetlen a keresztények közül, aki máshogy látja a dolgokat. (Amúgy a #16-os válasz volt eredetleg az enyém.)
#31 Mondja ezt valaki, aki még a nevét sem vállalja fel.
Én a Pécsi Biblia Baptista Gyülekezet tagja vagyok, mely egy független, konzervatív keresztyén gyülekezet, ahol a tanítás és a gyakorlat alapja a Biblia, és csak a Biblia.
#32 A veszélye fennáll annak, hogy valaki félreismeri a keresztyénséget, és nem is alaptalanul. Valóban sokan félreismerik. Ebben a Sátán nagyon erősen tevékenykedik. Ennek ellenszere, hogy olvasni kell a Bibliát, és mindent az abban foglaltak alapján kell megítélni. Amiket én mondok, azok sem kivételek természetesen ez alól. Bárcsak mindenki ezt tenné, és nem süketelne össze-vissza, melynek a Sátán viszont nagyon örül.
Azért a legtöbb baptista, különösen akiket ismerek is, közel se ilyen szektás jellem. Előbb nézném jehovásnak vagy hitgyülisnek.
"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam."
Most azon lehet elmélkedni, aki nem hallott még Jézusról, üdvözülhet-e, de mivel te már hallottál, érdemesebb magadra fókuszálni.
A jó cselekedetek nem üdvözítenek, ha közben megtagadod Istent. Viszont ha tényleg hiszel, akkor hálából jót cselekszel.
"Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."
"Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket."
"Mert a törvény cselekedeteiből senki sem fog megigazulni őelőtte. Hiszen a törvényből csak a bűn felismerése adódik. (...) Hiszen azt tartjuk, hogy hit által igazul meg az ember, a törvény cselekvésétől függetlenül."
E logika szerint olvasatomban csak hit által lehet üdvözölni, s hogy igaz-e a hited, mutatják másoknak a jó cselekedeteid. De csak jó cselekedetektől, ha nem hiszel, miközben lett volna rá lehetőséged, nem lehet, mert annyira tökéletesen jó nem tudsz lenni.
Egy hasonlat szerint mindegy, hogy 2 méterre vagy 2 centire vagy a víz alatt, megfulladsz. Pl. "aki haragszik testvérére, megérdemli az ítéletet, aki pedig azt mondja testvérének: Ostoba! – megérdemli, hogy a nagytanács elé kerüljön; aki pedig azt mondja: Bolond! – méltó a gyehenna tüzére." vagy "aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." Ezeket reménytelen betartani. Azért kell mindenkinek a Jézus általi kegyelem, s nem elég a jó cselekedet.
De nem mindegy, mit kezdesz az evangéliummal, nem lehetsz könnyelmű.
"Vigyázzon azonban mindenki, hogyan épít rá. Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, aki Jézus Krisztus. Azt pedig, hogy ki mit épít erre az alapra: aranyat, ezüstöt, drágakövet, fát, szénát vagy szalmát, az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja próbára tenni. Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmat fog kapni; de ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga megmenekül ugyan, de úgy, mint aki tűzön ment át."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!