A keresztények szerint csak ők juthatnak a mennyországba?
"Ez igy fabol vaskarika. Melyik mas vallas kozponti figuraja meg Jezus Krisztus a kereszteny vallason kivul? "
Rosszul érted, amit írtam. Egyik vallásnak sem a központi figurája. Amit írok az az, hogy Jézus váltságáldozata elengedhetetlen volt ahhoz, hogy megnyíljon az emberiség előtt az üdvösség lehetősége, így voltaképpen az is rajta keresztül üdvözül, aki ezzel nincs tisztában. (Ez visszafele is hat, mielőtt valaki felteszi azt a kérdést, hogy mi van azokkal, akik előtte éltek.) A kereszténység nem egy a sok vallás között, hanem az, amelyik a legteljesebben tartalmazza az igazságot. Viszont Jézus mindenkit megváltott és Isten mindenkit üdvözíteni akar, ezért lehetséges a kereszténységen kívül is üdvözülni.
Gondolod hogy ezzel megválaszoltad a kérdést?
"Egyik vallásnak sem a központi figurája. Amit írok az az, hogy Jézus váltságáldozata elengedhetetlen volt ahhoz, hogy megnyíljon az emberiség előtt az üdvösség lehetősége,"
Úgy érted hogy Isten csak úgy tud megbocsátani ha megölti magát emberi alakban?
"így voltaképpen az is rajta keresztül üdvözül, aki ezzel nincs tisztában. (Ez visszafele is hat, mielőtt valaki felteszi azt a kérdést, hogy mi van azokkal, akik előtte éltek.)"
Ha egyszer nem is halott Jézusról mert előtte élt, hogyan tud üdvözülni? Azt sem tudja hogy van egy ilyen tanítás.
"A kereszténység nem egy a sok vallás között, hanem az, amelyik a legteljesebben tartalmazza az igazságot."
És ezt te komolyan gondolod? :))) Miért áldozta fel magát Jézus keresztény tanítás szerint? Aztért hogy megváltsa az emberek bűneit. Egyrészt az eredendő bűnt, amit mi ugye el sem követtünk, tehát olysmit vált meg amiért nem is vonhatna felelősségre. Másrészt az emberek által elkövetett bűnt. Ezzel meg az a gond hogy ahelyett hogy számonkérné azokat a bűnöket amiket valóban elkövettél és vállálnod kellene ezekért fellelősséget, egyszerűen eltöri, te pedig lazán besétálhatsz a Mennyországba, akármilyen súlyos bűncselekményt is követtél el. Ezt nevezed a legteljesebb igazságnak? :) Ennek a tanításnak köze nincs az igazsághoz. Nem is értem, ember hogy hihet ebben hiszen ez egy ordító igazságtalan tanítás és amúgy teljesen abszurd.
Nem a keresztyének szerint. Isten szerint.
Apostolok Cselekedetei 4:12 "És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk."
Korunkban csak Jézus Krisztus által lehet üdvözülni, vagyis a Mennybe kerülni. Mégpedig csak hitből, és még csak részben sem cselekedetek által.
"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék." (Efézus 2:8-9, és még számos más igehely szerint).
"Apostolok Cselekedetei 4:12 "És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk."
Korunkban csak Jézus Krisztus által lehet üdvözülni, vagyis a Mennybe kerülni. Mégpedig csak hitből, és még csak részben sem cselekedetek által."
Csakhogy "a Jézus Krisztus által", nem egyenlő azzal, hogy csak a keresztények üdvözülhetnek. Jézus áldozata mindenkire kihatott, így mindenki általa üdvözül, akár tud erről, akár nem. Mivel Jézus mindenkiért meghalt.
A hit cselekedetet szül. A kettő kéz a kézben jár. Az a hit, ami nem terem jócselekedeteket halott. Csak a félreértés elkerülése végett mondom.
A keresztyén azt jelenti, hogy "Krisztus követője". Aki hisz Jézus Krisztusban, mint Megváltóban, az keresztyén. Aki Fradi drukker, az fradista. Nincs olyan, hogy a Fradinak drukkolok, de nem vagyok fradista. Olyan sincs, hogy valaki hisz Jézusban, de nem keresztyén.
Olyan van, hogy szimpatizálok a Fradival, de nem vagyok elkötelezve iránta, tehát nem vagyok fradista. Jézussal is lehet "szimpatizálni" anélkül, hogy keresztyén lenne valaki. De a szimpatizánsok nem is fognak üdvözülni.
"Olyan van, hogy szimpatizálok a Fradival, de nem vagyok elkötelezve iránta, tehát nem vagyok fradista. Jézussal is lehet "szimpatizálni" anélkül, hogy keresztyén lenne valaki. De a szimpatizánsok nem is fognak üdvözülni."
Tehát a kis buddhista a hegyen, nem fog üdvözülni, mert azt sem tudja kicsoda Jézus?
Engem nem béklyóz meg a te gondolkodásod. Szerintem Isten ennél sokkal könyörületesebb.
Csak nem református vagy?
Ősrégi kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik nem hallottak Krisztusról. Nem hiszem, hogy napjainkban sok ilyen ember élne. Valószínűleg még a "kis buddhista a hegyen" is hallott már Róla.
Istennek biztosan megvan a megoldása erre a kérdésre.
Isten az alapján kér számot mindenkitől, amit tud, pontosabban, amit lehetősége volt tudni. A kis buddhisták helyett inkább önmagáért kellene aggódnia annak, aki viszont tud Jezusról, mégis visszautasítja Őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!