Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elégtételt meddig lehet...

Elégtételt meddig lehet elvégezni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy még aznap, mikor gyóntam köteles vagyok-e elvégezni az elégtételt, vagy a következő gyónásomig bármikor megtehetem?

Többségében csak azt szoktam kapni, hogy mondjak el egy Miatyánkot, Üdvözlégyet stb.

Tehát többnyire csak imádkoznom kell. De vajon ezt még az nap vagy már esetleg ott a templomban elkell végezni? Vagy bármikor lehet, amíg nem megyek ismét gyónni?

Sajnos ezzel sosem voltam tisztában, csak most így hirtelen felmerült bennem a kérdés.

2022. jan. 16. 19:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Mármint a Bibliában ugye írva van, hogy valljátok meg bűneiteket egymásnak. Tehát egymásnak, nem a papnak. Most kicsit magam ellen beszélek figyelembe véve azokat, amiket korábban irtam, de nekem például sokkal nagyobb megkönnyebbülés, ha olyanoknak vallom meg a bűnöm, akik előtt valóban szégyellem."

Ez ugye elvileg azt jelenti, hogy a bűneidet tételesen felsorolod a teljes gyülekezet előtt. Ennek biztos nagy visszatartó hatása lenne, de az is biztos, hogy sokszor nem jó fülekbe jutna (folyamatos pletykák, visszaélések, stb..). Pont a keresztény közösségek felhígulása miatt maradt el a gyónás ezen eredeti módja és terjedt el a fülbe gyónás.

2022. jan. 17. 12:22
 12/12 anonim ***** válasza:

11

es elotte mi van? van valami, hogy gondoljatok at, miben vetkeztetek vagy valami ilyesmi?

2022. jan. 17. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!