Egy apacanak milyen iskolakat kell elvegeznie? Toobbi lent
Figyelt kérdés
Erdekel hogy ha valaki apaca akar lenni milyen iskolat kell elvegeznie es hogy peldaul ha valaki szinte soha nem jart templomba es megkeresztelve sincs ez hogyan hat ki erre az egeszre
Mik a feladatai egy apacanak?
kerestem a neten de nemigazan talalok ezzel kapcsolatban barmit is
Es nem nem akarok apaca lenni csak nagyo kivancsi vagyok ezekre a dolgokra :D
2016. febr. 4. 23:07
1/2 A kérdező kommentje:
Juj most lattam hogy elegge elvetettem a kategoriat.,
2016. febr. 4. 23:09
2/2 anonim válasza:
Szia. Ez eléggé összetett dolog,ugyanis több szerzetesrend is van a katolikus egyházon belül,ezek a rendek pedig "szakosodnak" valamire. Vannak szegény gondozó(ferences szegénygondozók),betegápoló(annunciták) nővérek. Vannak olyanok,akik szociális munkát végeznek(szociális testvérek),tanítanak iskolákban(Boldogasszony iskolanővérek),gyerekeket evangelizálnak vagy az ifjúságra helyezik a hangsúlyt(Don Bosco nővérek). Vannak,akik kifejezetten visszavonult,szemlélődő életet élnek(karmeliták),sőt vannak olyanok is akik teljesen elszakadnak a külvilágtól,hogy Istennek szentelt életet élhessenek(karthauziak.) Alapvető feltétel természetesen az érettségi bizonyítvány és attól függően,hogy milyen munkát fognak végezni főiskola,egyetem(vannak akik középiskolai tanárok.) Egyébként a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapján olvashatsz többet a rendekről,mert ez csak egy szelet,amit felvillantottam. Nyílván alapvető feltétel,hogy a jelentkező legyen részesülve a bevezető szentségekben(keresztség,bérmálás,Eukarisztia) és legyen elhivatott az Istennek szentelt életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!