Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mamámnak vagy a hívő embernek...

Mamámnak vagy a hívő embernek van igaza?

Figyelt kérdés
Nagymamám 66 éves. Mondtam neki hogy Isten igéje szerint bibliaban bűn a homoszexualitás, biszexualitás, leszbikusság. Mert a ördögtől van a bűn, hazugság atyjától. És Isten haragszik az ilyenekre.. Erre nagymama azt mondta: fiam, nem bűn mert az illető nem tehet róla, az Isten szerint az a bűn ha valaki gyilkol, öl, lop, bánt másokat na ez bűn! Élj úgy hogy jó ember legyél, kedves, másokkal jó indulatu, intelligens ember ezt szereti az Isten. De nem hiszem hogy haragudna a sajat nemukhoz vonzodokra ezt csak az egyház találta ki meg az emberek a bibliat ember írta emberi gondolatokkal nem Isten. Mamám véleménye szerint a jó Isten annyit vár el hogy ne lopj ne csalja ne bantsal másokat légy kedves jó ember de Isten nem szól bele a szexuális m ilyen dolgokba mert Isten nem egy diktátor a papok azok meg a vallási vezetők de Isten nem. És a satanra azt mondta a nagymama semmi köze a satannak az emberekhez az egy túlvilági gonosz lény ha létezik de semmi köze az embereknek abba hogy Isten meg ő harcolnak. És azt is mondta a halál az élet rendje így természetes körforgás nem a bűn következménye hanem az élet következménye örökké értelmetlen lenne élni így a jó csak em mindegy míg élünk hogy és hogy meddig
2022. jan. 12. 07:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%
kamu, már megint
2022. jan. 12. 07:22
 2/24 anonim ***** válasza:
66%
A mamádnak van igaza.
2022. jan. 12. 07:27
 3/24 A kérdező kommentje:
1# fejezd be !!! Nem kamu ! Nem értem unatkozó emberek mindig azt írják oda troll, kamu stb ! Minek logsz itt ha nem tetszik ne válaszolj!! Viszlát!!!!!
2022. jan. 12. 07:30
 4/24 anonim ***** válasza:
62%
Mamadnak van igaza.
2022. jan. 12. 08:22
 5/24 anonim ***** válasza:
91%

"mindig azt írják oda troll, kamu"

Mindig?

Csak a tieid alá mindig.

2022. jan. 12. 08:33
 6/24 anonim ***** válasza:
71%
Mamád feltehetően egy értelmes hívő asszony.
2022. jan. 12. 08:38
 7/24 anonim ***** válasza:

Volt már pár kérdés ami azzal foglalkozott hogy Isten vagy a vallás elítéli-e valóbban ezt.

Legutóbbi amivel találkoztam az ez volt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Az itteni válaszokból is látszik szerintem hogy sokkal inkább a vallásos emberek próbálják alátámasztani az ellenszenvüket/gyűlöletüket a vallással mint arról hogy Istennek problémája lenne vele.

(Nem azt mondom hogy minden vallásosnak problémája lenne a homo/bi szexuálisokkal és azt sem mondom hogy a nem vallásosoknak ne lenne vele problémájuk, ne értsétek félre)

Egyébként még a beszélgetés végén felmerült az is hogy nem tudnak gyereket nemzeni. De ha azt nézzük hogy sok ember csinál gyereket majd elhagyja őket akkor az mennyivel jobb? Lehet hogy gyereket nemzeni nem tudnak de örökbe fogadni igen (már ahol). Akkor pedig nem kell egy árvaházban felnőnie szerencsétlen gyereknek.

Ez persze már csak a homoszexuálisokra vonatkozik. Biszexuálisoknak nem hiszem hogy lenne ilyen problémájuk.

Én részemről a mamáddal értek egyet. Egy szerető Istennel én azt tudom össze egyeztetni, hogy az a lényeg, hogy ne ártsunk másoknak/segítsünk és legyünk boldogok.

Élhet egy homoszexuális is heteroszexuálisként azonban azzal hazudik magánnak és a környezetének. Ez szerintem nagyobb bűn. Közben pedig boldogtalan is lesz aminek hatása lesz a környezetére is ennél fogva pedig még nagyobb bűn lesz az hogy megtagadja magát.

2022. jan. 12. 08:41
 8/24 anonim ***** válasza:
44%

Egyik sem igaz, vagy mindkettő. Két külön dologról van szó.

Nem ugyanaz a homoszexuális hajlam és a tényleges cselekedet. De egy párszor ezt már leírtuk, fölösleges feltenni ugyanazt a kérdést kicsit más körítéssel 200-szor.

2022. jan. 12. 08:43
 9/24 anonim ***** válasza:
69%
Ha eltekintünk attól, hogy kamu a kérdésed, a mamádnak van igaza, ő egy értelmes és elfogadó ember, aki képes helyén kezelni a hitét, aki szó szerint vesz egy pár ezeréves mesekönyvet. Szegény mamád, jobb unokát érdemelne.
2022. jan. 12. 09:35
 10/24 anonim ***** válasza:
0%

"de semmi köze az embereknek abba hogy Isten meg ő harcolnak"

nem harcolnak, sátánnak már eldőlt a sorsa. mégis minek kellene harcolniuk? akik meg üdvösségre lettek teremtve azokat ismeri Yahuah a Teremtő....

Szóval ez hogy harcolnak mese habbal

2022. jan. 12. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!