Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Máté 24

32 Afügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár:

33.

Azonképen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt.

34.

Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.

Zsoltárok 90:10 A mi esztendeinknek napjai hetven esztendő, vagy ha feljebb, nyolczvan esztendő, és nagyobb részök nyomorúság és fáradság, a mely gyorsan tovatünik, mintha repülnénk.

Izrael 1948.-ban lett újra NemzetÁLLAM. Isten erre értette a fügefa célzását?

2. Izraelben most van a 7 éves sabbatical ciklus 2021 őszétől-2022 őszéig. Elméletileg ebből számolva az antikrisztus megjelenhet idén. Ugye az Ige azt is leírja, hogy:

Lukács 3

1 Tibériusz császár uralkodásának tizenötödik évében, amikor Júdea helytartója Poncius Pilátus volt, Galilea negyedes fejedelme Heródes, Iturea és Trakhónitisz tartományának negyedes fejedelme Heródes testvére, Fülöp, Abiléné negyedes fejedelme pedig Liszániász volt, 2 Annás és Kajafás főpapok idején szólt az Úr Jánoshoz, Zakariás fiához a pusztában. 3 Ő pedig bejárta a Jordán egész környékét, és hirdette a megtérés keresztségét a bűnök bocsánatára

Tibériuszról tudjuk hogy 14.ben kezdett uralkodni ezt a töri és Googleben le lehet csekkolni, így 14+15 az 29. tehát az Úr 29 így ha rászámoljuk a 2000 évet akkor pont 2029.-et kapunk.

Ugye ez is csak találgatás a 6+1 Teremtési napra, de ez a 4 nap/év a 2 nap/év vagy az 1 nap/év többszőr szerepel előképként. Ugye a 4 az öszövetségi 4000 évet kepképezheti, a 2 a 2000 éves kegyelem korszakát, az 1 meg Krisztus 1000 éves Kiràlyságát.

Ezt én is nemrég hallottam, ti mit gondoltok?

A legfelső poszt erről szól:

[link]

2022. jan. 7. 20:48
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, egyetértek abban veled - és ebben a legtöbb keresztény irányzat és Biblia tanító egyetért - hogy Krisztus urunk ezer éves királysága a Földön a jövőben fog megvalósulni, és mi keresztények várjuk azt.

Azt említettem, hogy egyes elvakult katolikus hívek úgy gondolják, hogy már 2000 éve tart Krisztus 1000 éves uralkodása (azt mondják, az évszámot nem kell szó szerint venni, és a pápájuk által uralkodik a Földön, és persze a felekezetük által). Meg is jelent 11-es hozzászóló, aki ebbe az irányzatba tartozik. :)

A valóság ezzel szemben az, hogy Krisztus az újjászületett, Krisztusban élő keresztények között uralkodik a Szent Lélek által (Isten országa), és a Bibliában leírt ezer éves uralma testben a Földön a jövőben fog megvalósulni.

Isten áldjon meg!

2022. jan. 8. 18:52
 22/24 A kérdező kommentje:

“Akkor le is buktattad magad, mert ezek szerint te vagy a 9-es is, akire hivatkoztam és 2 accountról írogatsz. Gratulálok. Ennyi :)

Máskor legyél okosabb és tudd, hogy éppen melyik accountodról reagálsz mire.“

Ezt kinek céloztad? Mert nekem csak 1 accountom van.

2022. jan. 8. 19:00
 23/24 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy kiálltál mellettem. :)

Le is van írva a Bibliában, hogy az Úr az üdvözültekkel lesz itt a Földön, ez szerintem az egyik legnyilvánvalóbb, ami konkrétan a nagy nyomorúság után következik majd. Most jelenleg aki itt van az a Szent Lélek pont ezért küldte el Őt Jézus, hogy ameddig Ő nem jön vissza, addig Ő segítse a hívőket, de Ő is ugyan úgy Isten, ugyan az az akarata mint az Atyának és Jézusnak!

Én is az Úr áldását kívánom Neked. :)

2022. jan. 8. 19:05
 24/24 anonim ***** válasza:

Én személy szerint az amillenizmust és a részleges preterizmust vallom, pedig nem katolikus, hanem protestáns vagyok :)

Krisztus uralkodása a elkezdődött a mennybemenetelétől számítva és jelenleg a Szentlélek által uralkodik és nem a pápa által. Az 1000 év gyakran az örökkévalóságot jelölte az ókori gondolkodásban, ezért sem biztos, hogy szó szerint kell értelmezni.

A Jelenések könyvében leírtak pedig megtörténtek a 66-70 között tartó zsidó felkelésnél (részletek: Josephus Flavius feljegyzéseiben), kivéve Krisztus szemmel látható visszajövetelét és a föld és ég megújulását (új ég és új föld, melyet várunk). Azért sem tartom helyesnek az eszkatológia futurista értelmezését, mert bizonyos próféciák beteljesedtek már, vagy pedig újra és újra beteljesedhetnek, de ami a leginkább a gond vele, hogy minden korszakban a világvégét látják ezen nézőpont miatt az emberek és ebből következik, hogy elkezdenek számolgatni, jósolgatni és hányszor meg hányszor fordult már elő, hogy nem történt meg a szemmel látható eljövetel (lásd: adventisták, Jehova tanúi, 1843-1844, 1867, 1914, egyes karizmatikusok, akik szerint 2021-ben kellett volna megtörténnie az elragadtatásnak és lám, még itt az egyház).

"Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamáriában, sőt a föld végső határáig." Apostolok Cselekedetei 1:7-8

"mert ti magatok is jól tudjátok, hogy az Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj." I. Thesszalonika 5:2

Tehát valamikor nem várt módon fog megtörténni az eljövetel és az emberiség nagy része nem fog rá számítani. Már Pál apostol idejében azt hitték, hogy akkor fog visszajönni Jézus. Felesleges találgatni, összeesküvés elméleteket gyártani, már annyiféle eszkatológiai modell, futurista nézőpont van és egyik extrémebb, mint a másik. A lényeg, hogy mindig mindenkor örvendjünk, adjunk hálát Istennek és a szeretetet, hitet gyakorolva éljünk és ne a világvégével foglalkozzunk, mert úgysem tudjuk mikor jön vissza Krisztus. Mindig késznek kell lenni és az apokaliptika legyen vígasztaló és ne pedig elrettentő, mivel eredetileg az apokaliptikus könyvek célja a bátorítás és a buzdítás volt és sohasem a menetrendszerű jövő pontos megismertetése.

Áldás és békesség! :)

2022. jan. 8. 21:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!