Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a jövendölés bűn, akkor a...

Ha a jövendölés bűn, akkor a jelenések könyve az miért ok?

Figyelt kérdés
2022. jan. 4. 15:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Meg fognak szűnni a valódi kijelentések *

így talán nem félreérthető :)

2022. jan. 4. 20:22
 12/12 KZitus ***** válasza:

Szia

Mintha kissé összekevernéd a dolgokat.

Ha Isten mond meg valamit előre, akkor őt senki és semmi nem tudja megakadályozni abban, hogy az a bizonyos jövendölés, vagy ahogyan a Biblia olykor nevezi prófécia, be ne teljesedjen

De ha ugyan ezt az ember teszi, akkor tényleg démoni erőkre támaszkodik.

Előre megmondani dolgokat csak Isteni ihletésre szabad, azt Isten támogatja.

De voltak a bibliai időkben is hamis próféták, és amit amit Isten mondott róluk, az jólmutatja mit gondol Isten az ilyen emberekről. Pl.

Jeremiás 23:25

"Hallottam, mit mondtak a próféták, akik hazugságot prófétálnak a nevemben, így szólva: »Álmot láttam! Álmot láttam!«

Jeremiás 29:8

"Mert ezt mondja a seregek Jehovája, Izrael Istene: ,Ne csapjanak be titeket a köztetek levő prófétáitok meg a jósaitok, és ne figyeljetek oda álmaikra, amelyeket álmodnak,"

Jeremiás 14:14-16

"Jehova erre ezt mondta nekem: „Hazugságot prófétálnak nevemben a próféták. Nem küldtem őket, parancsot sem adtam nekik, nem is beszéltem hozzájuk. Hamis látomást és jóslatot, hiábavalóságot és szívük csalárdságát szólják nektek prófétálás gyanánt. Azért ezt mondja Jehova a prófétákról, akik a nevemben prófétálnak, de akiket én nem küldtem, és akik azt mondják, hogy nem jön kard, sem éhínség e földre: »Kard és éhínség fog végezni azokkal a prófétákkal!"

2022. jan. 4. 20:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!