Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a jövendölés bűn, akkor a...

Ha a jövendölés bűn, akkor a jelenések könyve az miért ok?

Figyelt kérdés
2022. jan. 4. 15:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Mert akik jovendoltek azokat demon segitette

A profetakat=jovendomondo azokat a Teremtő segiti nem egy demon

2022. jan. 4. 15:41
 2/12 A kérdező kommentje:
1. Manapság a pénzes "csoda jós" is istent invitálja meg, még a TAROTOT is istentől származtatják, elvileg pár fennmaradt régi templomba fellelhető ilyen szobor.
2022. jan. 4. 15:53
 3/12 anonim ***** válasza:
74%

"Ha a jövendölés bűn, akkor a jelenések könyve az miért ok?"

Mivel az az abszolútumtól jött, nem holmi sarlatánoktól

2022. jan. 4. 16:13
 4/12 anonim ***** válasza:

A pénzes jósok mind csalók, akár Istent akár démont invokálnak, mert csak lehúzzák az embereket. De ha esetleg nem mind csalók (amit erősem kétlek), akkor biztosan démont invokálnak. Tiszteletben tartom ha valaki hisz az okkult cuccokban, de tényleg azt képzeli valaki, hogy Istent vagy az angyalait meg lehet idézni geometriai alakzatokkal és néhány gyertyával? Ne nevettessetek.

Ha az ilyesmire valóban válaszol valamilyen entitás akkor az nem Isten és nem az Isten angyala, mindegy, hogy minek nevezi magát vagy hogy minek gondolja a jós.

De elismerem, a Tarottal megfogtál. Láttam már kabbalisztikus Tarot paklit és "bizánci" (tehát görög keleti) ikonográfiával ábrázolt Tarot paklit is. Na meg hogy pont a szigorúan monoteista muzulmán mamelukok és mór hódítók, illetve roma jövendőmondók terjeszthették el Európában.

Ami a szobrokat illeti amikre hivatkozol, nem tudnál képet is linkelni?

2022. jan. 4. 16:15
 5/12 A kérdező kommentje:
Bár mondjuk ezzel kicsit be is kavarok igaz mert a TARROT se szó szerinti jóslásra lett kitalálva, csak már nekem is ez ugrik be erről először.
2022. jan. 4. 16:21
 6/12 A kérdező kommentje:
Fu hát így képet nem találtam, egy doc. filmbe láttam még anno, templomosok templomaiba (már ha helyes így a kifejezés) volt szobor ami megörökíti hogy átadja a TRROTOT az embereknek. (azt se tudom pontosan most melyik szent, angyal vagy isten, ennyire nem vagyok otthon ebbe, nem tudom hogy hívják ezeket.
2022. jan. 4. 16:27
 7/12 A kérdező kommentje:

Neten ösz visz ilyen ezos cuccba találtam meg.

https://www.youtube.com/watch?v=7EPuAuFna7w

9:58-tól, már amennyire ez hiteles.

2022. jan. 4. 16:41
 8/12 Prókátor ***** válasza:
A kstolikus egyházban a Jelenések könyve óta is vannak, egyházilag elfogadott látomások, jóslatok. A legnagyobb különbség egy jós és egy egyházi látnok között, hogy míg az első kényszeríteni próbálja az emberen túli erőket a rejtett dolgok megmutatására, addig az utóbbi elfogadja a rejtett dolgok látását, még akkor is ha neki ebből valami kellemetlensége adódik. ÉS ez eléggé nagy különbség!
2022. jan. 4. 18:39
 9/12 anonim ***** válasza:
48%

A prófétálás képessége Jézus Krisztus utáni időkben a Szentlélek egyik ún. csodás ajándéka volt. Ehhez vagy apostolnak kellett lenni (2Kor 12:12), vagy az kellett, hogy egy apostol rátegye a kezét valakire, aki így képes lett a Szentlélek csodálatos valamely ajándékának használatára (ApCsel 19:6, ApCsel 8:12-19). Miután az apostolok is meghaltak, és azok is meghaltak, akikre rátették a kezüket, a Szentlélek csodás ajándékai megszűntek. Erről tanúskodik az egyháztörténelem is: a második században még itt-ott előfordultak csodák, de később már nem. Manapság már nincsenek apostolok, hiszen az apostolság szükséges feltétele volt, hogy valaki lássa Jézust a saját szemével (1Kor 9:1).

Ezért úgy gondolom, hogy a manapság csodának beállított dolgok szemfényvesztések. Lehet, hogy egyesek úgy gondolják, hogy a cél szentesíti az eszközt, de tévednek. Ha manapság valódi csodák történnének, mint például az Istentől ihletett prófétálás, azt szerintem elég nagy bajt jelezne, mégpedig azt, hogy a kereszténység visszasüllyedt egy gyermeteg állapotba, hiszen Pál apostol a Szentlélek csodás ajándékainak szükségét az egyház fejletlen, gyermeki állapotával magyarázta (1Kor 13:8-11).

üdv, Stefán

2022. jan. 4. 19:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Osztom Stefán véleményét :)

Pl. a karizmatikus mozgalomban is gyakoriak a nem-biblikus, új kijelentések. Pál előre jelezte, hogy meg fognak szűnni ezek (I.Korintus 13:8-10)

2022. jan. 4. 20:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!