Megtértél már? Ha nem mikorra tervezed? Mikor adott át életed Jézusnak? Mikor hagyod hogy ő iranyitsa életed, s tegye olyanná amilyenné akarja?

Amennyire én értem, Jézus áldozata csak arról szólt, hogy nem végzi ki azonnal az egész emberiséget.
Minden ember pont olyan bűnös maradt, mint előtte, csak kaptak új lehetőséget.
Mindezt szerintem azért tette, mert Noénak megígérte, hogy nem fog újabb vérengzést rendezni.
Kivéve persze a végítéletet, de akkor előtte ott lesz az 1000 éves királyság.

21
Az áldozata után miért vált szükségtelené az emberiség azonnali kivégzése?
Hogy eredményezte az egyik a másikat?
A kivégzést elvileg az emberek rosszasága indokolta volna amit megspékeltek még azzal kivégeztettek és megkínoztak legalább egy ártatlan. Akkor most lényegében van egy halott Jézus. Az emberek még bűnösebbek mint előtte és ezért mégse mészárolja le a nagy részét (vagy mindet) az embereknek.
Eleve miért nem volt akkor elég csak simán úgy dönteni hogy majd a következő évezredek közül valamelyikben játszik vérengzőset és nem akkor?

Na, itt jön az, hogy az isten szándékai kifürkészhetetlenek...
de mondom: szerintem az új lehetőség a lényeg.
Ha akkor mindenkit megölt volna, mindenki a pokolra jut. Így meg legalább esély van megtérni...

23.
"Ha akkor mindenkit megölt volna, mindenki a pokolra jut. Így meg legalább esély van megtérni..."
De ha csak új esélyt kaptunk akkor semmi nem változott. Ugyan úgy a pokolban kötöttek ki. Ha eltörölt volna akkor mindenkit akkor az utána lévő sok nem került volna pokolra.
A halálának azért se látom így értelmét mert ha életben marad és mászkál még kicsit távolabbra is téríteni, csodákat tenni akkor sokkal több lelket megmenthetett volna szerintem.

Na igen.
Csakhogy egy vallás nem így működik, hogy majd más népeknek is kedvezni akar, meg figyelembe veszi, hogy vannak még ismeretlen népek is a Földön... Jézus zsidó volt. Ez a zsidók vallása volt.
Az, hogy később más népek IS átvették, már későbbi dolog.
Az alap hittételek ettől még maradtak.

25.
A kijelentésed alapján azonban akkor az egész inkább készült egy totál átlagos vallásnak mint az igazság/ az igaz Istenhez vezető út lejegyzésének.
Nekem ez az egész elég fura. De mindegy is.
Köszönöm a rendes válaszokat.

"Érdekesen "kedves" a te Istened hogy az újszülött gyerekeket is bűnösnek és pokolra valónak tartja"
Tök fura, hogy amikor hívőként ennek mindig ellent mondok, mivel ez csak egy agybeteg katolikus tanítás, az sem tetszik soha, senkinek.
Amikor tagadja a katolikus, hogy ilyet nem tanít az egyháza és bemásolom az idevonatkozó passzust, akkor is le vagyok pontozva, de akkor is, ha felvállalja egyikük, hogy tényleg ezt tanítja.
Na mindegy. Szóval Isten nem ez, akit leírtál. Ne keverd Istent a kegyetlen emberi tanításokkal.

27.
Az amit beidéztél az előző válaszokra volt reakció és az ott lévő állításokra.
Az ő állításaik pedig azt vázolták fel. Tehát inkább az ő állításaikban kéne keresned a hibát amiből a beidézett rész következett. Az idézet részel nincs probléma ha az előtte lévőekből indulunk ki.

Nem fogok addig megtérni, amíg be nem bizonyítod amit leírtál igaz és az is hogy isten létezik.
Szép próbálkozás kérdező, de legközelebb vigyél valami valóságot is bele.
Mivel nem hiszek abban amit mondasz nem félek az elkárhozástól sem.
Nem is hiszem hogy vannak vallásos értelemben bűnök.
Szóval sok szerencsét az érzelmi terroroddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!