Mitől számít pogánynak egy vallás?
Pogány az, aki nem keresztény, de hívő.
Az ateista nem.
Attól pogány egy vallás, hogy nem élvezi Isten helyeslését.
Efézus 4:5,6" egy Úr, egy hit, egy keresztség, egy Istene és Atyja mindenkinek. Ő minden fölött és mindenen keresztül és mindenben ott van."
Az egy "Úr" mindenképp az egyedüli igaz Istenre utal, Ő a világegyetem teremtője. Akinek neve is van, a Zsoltárok 83:19-ben olvashatod.
A "hit", hinni Isten Szavában a Szentírásban és mindent a törvényeire és az alapelveire alapozni, és ezzel összhangban élni.
Héberek 11:1 "A hit a remélt dolgokba vetett megalapozott bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés"
És a "keresztség" nem más mint a Jézus Krisztus váltságáldozatába vetett hitünk kimutatása ,és a Krisztusi életút követése.
Ami ezen kívül van az mind pogány, legyen az egy személy vagy vallásszervezet. Hiszen nem tetszik a teremtő Istennek.
Hihi....igenigen. Azért is római katolikusok mert a Pogány Romaiaktol vettek át mindent és átkonfigurálták keresztényre.
De az evangelikusoknál senki se rosszabb. Ők keverik a reformátust a katolikus vallással és még protenstánsnak is vallják magukat. Hallod, inkább lennék római katolikus vagy ortodox mint evangélikus.
Hogy ne szaliritsam.acszot az evangélikusokról nehogy még Ártatlanul a börtönben találják magam a Bűnösök között:
Nekem éppen elég hogy az unokahugom az ovodájukba jár ahol tanítják őket az egyházi dologrars az is lehet hogy atteszik egyházi iskolába, ki tudja hogy megy ott. Még hogy amint mondtam keverik a reformátust a katolikus valással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!