Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy találjam meg a vallásom?

Hogy találjam meg a vallásom?

Figyelt kérdés
2022. jan. 1. 21:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%
Menj ki az erdőbe, és kiállts Istenhez! Ne emberekre, hanem Istenre hallgass, ha érdeklődsz utána, fog vezetni az Ő szelleme által.
2022. jan. 1. 21:13
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
jav: kiálts
2022. jan. 1. 21:14
 3/14 anonim ***** válasza:
39%
Olvass szent könyveket Biblia, Korán. Ha nincs pecsét a szíveden felfogod ismerni Isten szavát.
2022. jan. 1. 21:18
 4/14 A kérdező kommentje:

Sok vallásba megtalálhatók olyan korlátozások amik maximum szélsőséges gondolkodásba visznek és e mellett akad olyan engedélyezett is ami teljesen okés, de a lelkiismeretem pedig azt nem engedi.

Lehet motyorogni, hogy jaj mert neked ez nem tetszik de márpedig így van..; de mégis milyen hívő az aki elfolyt dolgokat és a lelkiismerete ellen cselekszik?

2022. jan. 1. 21:26
 5/14 anonim ***** válasza:
49%

#4: Az én vallásom az Iszlám. Vannak benne "korlátozások", de az embernek véleményem szerint össze kell illeszteni ezeket a személyiségével, és az életkörülményeivel.

Mi az ami a lelkiismereted ellen van, de az Iszlám támogatja ? (Beszélhetsz a kereszténységről is de azt kevésbé ismerem.)

2022. jan. 1. 21:32
 6/14 anonim ***** válasza:
52%
Az iszlám vallásban nem ehetsz disznóhúst, a keresztény vallásban pedig igen, hálaadással. Persze nem ez a fő érv a kereszténység mellett, hanem az, hogy Jézus Istentől küldött Messiás volt, aki meghalt érted, hogy örök életed legyen, Mohamed pedig egy hamis próféta volt, akinek zavaros tanításai vannak (mohamedánoknak maximum négy feleség engedhető meg, de neki volt 12, a legfiatalabb 6 éves (óvodás korú!) volt a pedofil vallásalapítónak).
2022. jan. 1. 21:38
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

Közhely, de van benne igazság: nem neked kell megtalálni a vallást, hanem a vallás talál meg téged. Ha egyáltalán. Attól még lehet valaki jó ember, élhet teljes életet, hogy nem vallásos. Ez nem egy kötelező jellegű dolog, aminek lennie kell. Érezni fogod, ha jön, de ha mégse, nem kell erőltetni.

Amúgy én is hasonló cipőben jártam. Próbáltam tudatosan keresni, melyik vallás "passzolna" hozzám a legjobban. Annyit tudtam csak, hogy a kereszténység és az iszlám nem az én utam. (Félreértés ne essék, egyikkel sincs bajom, csak egyszerűen nem tudok velük maradéktalanul azonosulni.) A többit meg még annyira sem ismertem, mint ezt a kettőt. Olvasgattam a más egyéb, nagyobb vallásokról, és rájöttem, hogy hozzám legközelebb a bahái vallás áll. Nem részletezném, keress rá, ha érdekel. De nem lettem bahái én se, csak szimpatizálok vele. Aztán ki tudja, lehet, hogy egyszer olyan élethelyzetbe kerülök, hogy tényleg vallásos leszek... addig is igyekszem úgy élni, hogy ne kelljen semmit megbánni. Eddig sikerült, Isten nélkül is.

2022. jan. 1. 21:47
 8/14 anonim ***** válasza:
46%

Én továbbra is azt javaslom hogy tanulmányozd a vallásokat, azután dönts legjobb belátásod szerint.

Kegyelmes Allah vezessen Téged az egyenes útra kérdező, arra az útra amelyik az igazi sikerre: a Paradicsomba vezet !

Sok sikert ! :)

2022. jan. 1. 21:48
 9/14 anonim ***** válasza:
20%
Semmilyen létező vallást nem szabad követni, mert az egy uniformizált dolog. Ott nincs megengedve már semmi, ami eltérhet a lefektetett tanításoktól, követelményektől. Ezért saját magadnak kell kimunkálnod a hitedet, amiben a saját szabályrendszered szerint élhetsz. Ehhez lehet segítségül hívni az uniformizált vallások meglátásait, de egyikbe sem szabad belemenni, mert azok a vallások nem a te személyes vallásaid.
2022. jan. 1. 21:50
 10/14 anonim ***** válasza:
Kirandulj el kulonbozo vallasi helyekre, ismerkedj meg az ideologiajukkal es meg fogod ismerni, hogy melyik vallas tanitasai szolnak hozzad, melyik 'Isten' szabalyait tudnad kovetni.
2022. jan. 1. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!