Az ateistákat kérdezem, hogy mit fogtok csinálni ha hirtelen meghaltok, és a Pokolban találjátok meg magatokat?
Hívőként válaszolok: semmi nem fognak már "csinálni". A pokol egy állapot, amiben a lélek teljesen el van szakítva Istentől. Ott már nincs idő, nincs tér, tehát egy kvázi örök állandóságban van a lélek, nem tud ezen változtatni.
Nem igazán tudjuk, hogy ez milyen. Itt a földön teljesen nem lehet megtapasztalni a pokol állapotát, mivel mindig ott áll a lehetőség a választásra és Isten kegyelmére. Így a lélek itt teljesen nem tudja azt megtapasztani, hogy milyen teljesen elzárva lenni Isten elől.
Ez is érdekes infó :)
Bár nem értem, hogy miért nem félnek tőle?
Csoálkozni fogok. Ahogy te is baromira csodálkozni fogsz, ha kiderül, hogy a következő életedben újjászületsz csigaként, vagy Hádész alvilágába kerülsz le, vagy ha azért nem jutsz a mennybe, mert ahhoz fel kellett volna robbantanod magad Allah nevében, vagy mit tudom én.
Ha azonban nekem van igazam, és nincs a halál után semmi, akkor nem fog csodálkozni egyikünk sem, mert nem is fogunk tudni róla.
Kedves kèrdező!
Ha a halálod után a mennyországban találod magad,mit fogsz csinálni?
"Nos, mivel hiszek a Bibliában, és Jézusban is, meg követem, ezért valószínűleg nem a Pokolra kerülök."
De azért egy kis esély van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!