Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateistákat kérdezem, hogy...

Az ateistákat kérdezem, hogy mit fogtok csinálni ha hirtelen meghaltok, és a Pokolban találjátok meg magatokat?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem hisztek benne bla bla bla, de talán attól még létezik, ha nem hisztek benne.

2020. szept. 8. 10:19
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
19%

Hívőként válaszolok: semmi nem fognak már "csinálni". A pokol egy állapot, amiben a lélek teljesen el van szakítva Istentől. Ott már nincs idő, nincs tér, tehát egy kvázi örök állandóságban van a lélek, nem tud ezen változtatni.

Nem igazán tudjuk, hogy ez milyen. Itt a földön teljesen nem lehet megtapasztalni a pokol állapotát, mivel mindig ott áll a lehetőség a választásra és Isten kegyelmére. Így a lélek itt teljesen nem tudja azt megtapasztani, hogy milyen teljesen elzárva lenni Isten elől.

2020. szept. 8. 10:37
 2/33 A kérdező kommentje:

Ez is érdekes infó :)

Bár nem értem, hogy miért nem félnek tőle?

2020. szept. 8. 10:41
 3/33 Ozmium42 ***** válasza:
98%
Te mit csinálnál, ha hirtelen a pokolban találnád magad? Te hiszel is benne, és leszámítva azt az egy felekezetet, amelyiknek a tagja lehetsz, az összes többi keresztény szerint oda fogsz kerülni. Mondd el nekünk, ateistáknak, hogy mit kell ilyenkor csinálni.
2020. szept. 8. 10:45
 4/33 A kérdező kommentje:
Nos, mivel hiszek a Bibliában, és Jézusban is, meg követem, ezért valószínűleg nem a Pokolra kerülök.
2020. szept. 8. 10:49
 5/33 anonim ***** válasza:
98%
#2: Miért félne valaki attól aminek nem hisz a létezésében?
2020. szept. 8. 10:54
 6/33 anonim ***** válasza:
83%

Csoálkozni fogok. Ahogy te is baromira csodálkozni fogsz, ha kiderül, hogy a következő életedben újjászületsz csigaként, vagy Hádész alvilágába kerülsz le, vagy ha azért nem jutsz a mennybe, mert ahhoz fel kellett volna robbantanod magad Allah nevében, vagy mit tudom én.

Ha azonban nekem van igazam, és nincs a halál után semmi, akkor nem fog csodálkozni egyikünk sem, mert nem is fogunk tudni róla.

2020. szept. 8. 10:54
 7/33 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kèrdező!

Ha a halálod után a mennyországban találod magad,mit fogsz csinálni?

2020. szept. 8. 11:00
 8/33 A kérdező kommentje:
Örülni fogok, és a Jézus Királyunk előtt meghajolok mielőtt tovább folytathatom a boldog örök életemet.
2020. szept. 8. 11:02
 9/33 hollófernyiges ***** válasza:
92%
Majd azt amit te, amikor az iszlám pokolban találod magad.
2020. szept. 8. 11:05
 10/33 Ozmium42 ***** válasza:
88%

"Nos, mivel hiszek a Bibliában, és Jézusban is, meg követem, ezért valószínűleg nem a Pokolra kerülök."

De azért egy kis esély van rá.

2020. szept. 8. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!