Mit gondoltok erről a jelenségről? Hogyan lehetne kevesebb belőle?
Keresztény fiatal vagyok, és mostanában nagyon gyakran találkozom azzal, hogy egy vallási kérdés alatt fröcsögnek a felhasználók, hogy Isten nem létezik, és mindenki hülye, aki nem ért velük egyet.
1. Én megértem, bár sajnálom, hogy ez az álláspontjuk (azt meg végképp sajnálom, hogy beszélgetni sem hajlandóak erről, hanem makacsul hátat fordítanak), de miért kell egy olyan kérdés alatt, amihez nincs közük habzó szájjal kommentelni?
2. Tudom, hogy volt keresztesháború, inkvizíció (bár az inkvizíció szinte teljesen világi kézben volt), de miért kell felhántorgatni állandóan? Hiszen minden ember követ el hibákat/bűnöket, (melyekért az egyház már rengetegszer bocsánatot kért) de miért nem a Karitaszt, a segítségnyújtást, a békét látják a vallásban?
3. Amikor találkozom egy ateista emberrel, akkor vagy elfut, mert fél, hogy erőszakosan megtérítem, és belenyomom a fejét a szenteltvízbe, vagy nekem támad, és nem hagy szóhoz jutni, csak mondja a maga eszméit. Egyrészt senkire nem erőltetünk semmit, de ha szeretne, bárkivel vitatkozom, beszélgetek normális keretek közt, másrészt ha nem hallgatja meg valaki az én álláspontomat, akkor hogyan mondjam el, hpgy például téved.
4. Miért van az, hogy egyes emberek úgy gondolják, hogy az ő véleményük a színtisztaigazság, és mindenki más véleménye csak zagyvaság. Miért nem tudják elhinni, hogy ők is tévedhetnek, és ha ez ki is derül, miért nem fogadják el?
Persze akinek nem inge, ne vegye magára. Találkoztam már figyelmes, megértő ateistával is, akivel jót vitatkoztunk, aztán megbeszéltük, hogy úgyse tudjuk egymást meggyőzni, de legalább jót beszélgettünk. :D
Leginkább a szélsőséges vallási csoportok csinálják az erőszakos hittérítést (korábban a katolikus egyház tette elég radikális módon, míg napjainkban különböző neoprotestáns, vagy más keresztény színezetű szekták).
Hívő emberként mondom, hogy abszolút nem értek egyet én sem ezekkel. Tiszteletben tartom a másik ember meggyőződéseit, de ha észreveszi rajtam - vagy éppen Istennel kapcsolatban kérdez -, akkor örömmel mesélek neki Krisztusról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!