Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok erről a jelenség...

Mit gondoltok erről a jelenségről? Hogyan lehetne kevesebb belőle?

Figyelt kérdés

Keresztény fiatal vagyok, és mostanában nagyon gyakran találkozom azzal, hogy egy vallási kérdés alatt fröcsögnek a felhasználók, hogy Isten nem létezik, és mindenki hülye, aki nem ért velük egyet.

1. Én megértem, bár sajnálom, hogy ez az álláspontjuk (azt meg végképp sajnálom, hogy beszélgetni sem hajlandóak erről, hanem makacsul hátat fordítanak), de miért kell egy olyan kérdés alatt, amihez nincs közük habzó szájjal kommentelni?

2. Tudom, hogy volt keresztesháború, inkvizíció (bár az inkvizíció szinte teljesen világi kézben volt), de miért kell felhántorgatni állandóan? Hiszen minden ember követ el hibákat/bűnöket, (melyekért az egyház már rengetegszer bocsánatot kért) de miért nem a Karitaszt, a segítségnyújtást, a békét látják a vallásban?

3. Amikor találkozom egy ateista emberrel, akkor vagy elfut, mert fél, hogy erőszakosan megtérítem, és belenyomom a fejét a szenteltvízbe, vagy nekem támad, és nem hagy szóhoz jutni, csak mondja a maga eszméit. Egyrészt senkire nem erőltetünk semmit, de ha szeretne, bárkivel vitatkozom, beszélgetek normális keretek közt, másrészt ha nem hallgatja meg valaki az én álláspontomat, akkor hogyan mondjam el, hpgy például téved.

4. Miért van az, hogy egyes emberek úgy gondolják, hogy az ő véleményük a színtisztaigazság, és mindenki más véleménye csak zagyvaság. Miért nem tudják elhinni, hogy ők is tévedhetnek, és ha ez ki is derül, miért nem fogadják el?

Persze akinek nem inge, ne vegye magára. Találkoztam már figyelmes, megértő ateistával is, akivel jót vitatkoztunk, aztán megbeszéltük, hogy úgyse tudjuk egymást meggyőzni, de legalább jót beszélgettünk. :D

2022. jan. 1. 01:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%
nem tudok a többi ember nevében beszélni nekem szimplán fura a vallás a mai világban. Mert mondjuk 1500 éve az emberek nem gondoltak bele a pap azt mondta akkor az úgy van.
2022. jan. 1. 01:40
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Nem kívánok ítélkezni senki felett, de való igaz, hogy nagyon sok erőszakos hittérítővel lehet találkozni. Ez is lehet oka a távolságtartásnak.
2022. jan. 1. 01:42
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Én pont a vallásos embereknél figyeltem meg azt amit te az ateistáknál.
2022. jan. 1. 01:42
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Szintén kersztény vagyok. 19/F

Először is fontos, hogy tényleg ne próbálj meg senkit semmilyen körülmények között erőszakosan megtéríteni. Ezzel úgysem mész semmire saját tapasztalatból mondom. Sajnos sokan azt gondolják,(megint személyes tapasztalat, jómagam is sokáig így vélekedtem anno), hogy kereszténynek lenni csupa szenvedés, önmegtartóztatás, állandó misére járás és szomorkodás. Pedig aki valóban hisz és napról-napra tapasztalja Isten hatalmas szeretetét az tudja, hogy ebből semmi nem igaz. Tehát ezért kell inkább a tetteinkkel igazolni, és életünkkel példát mutatni, hogy valójában mennyire nagyszerű kereszténynek lenni és Istent követni. Ne neheztelj azokra az ateistákra, akik úgymond megvannak győződve az ő igazukról. Hidd el egy enyhe, finom intés, vagy egy ima sokkal többet ér annál, mintha hiosztanád az illetőt és az orra alá dörgölnéd, hogy már pedig neked nincs igazad. Ez általában csak ront a helyzeten, és az illető mégjobban gyűlölni fogja akár a kereszténységet, akár a vallást. Ezzel pedig senki nem nyer. Szóval mégegyszer mondom, ne neheztelj azokra, akik "habzó szájjal kommentelnek" olyan kérdések alá, amihez nincs közük. Van aki ebben leli kedvét. Velük nem tudsz mit kezdeni, van akiezt élvezi. Jobb ha nem keveredsz vitába az ilyenekkel. És tényleg érdemes imádkozni értük.

2022. jan. 1. 01:47
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Még nem láttam ateistákat házalni, vallásosokat annál többet. Nagyon rámenősek, amit ha udvariasan elutasítasz, nem is fognak fel, csak tovább nyomulnak. Szerintem is inkább fordítva van, érthető hogy az ateistáknak elegük lesz.

"Miért nem tudják elhinni, hogy ők is tévedhetnek, és ha ez ki is derül, miért nem fogadják el?"

Lehet te tévedtél, lehet ők tévedtek. Így ismeretlenülbsenki nem tudja megmondani. El kell fogadni, hogy mindenkinek más a kultúrális háttere és az érvelés szabályait sem mindenki sajnos.

2022. jan. 1. 01:51
 6/11 anonim ***** válasza:

5# én sokat láttam, őket hívják mai napi mlm-eseknek.

Kérdező: mert nem mindenki akarja, azért. Mert viszket tőle a fülük. Csak akkor szólj, ha tudod belül, hogy most azt kell, különben te is kiégsz. És nem kell mindenkivel szóba állni, nem kell mindenkit meghallgatni. Sőt.

2022. jan. 1. 06:42
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a korrekt válaszokat!

Sajnos vannak nagyon bigott vallásos emberek is, persze. Sőt, néha úgy érzem, ogy túl sokan vannak, ebben teljesen igazatok van. Keresztényként én valszeg könyebben észreveszem a másik oldalt.

Mint írtam, sok nagyon normális ateista van, nem akartam álltalánosítani. Ha mégis sikerült, elnézést kérek érte. Az utóbbi időben sok ilyen kommenttel találkoztam, azért írtam a kérdést. Tudom, hogy én vagyok a hülye, hogy kommenteket olvasok, de olyan bántó néha egy-egy.

Sose erőltettem rá a véleményemet senkire, nem álltam oda senki elé az utcán, hogy megtérítsem. Akkor beszélek a hitemről, amikor kérdeznek, szóba kerül, és akkor se oktatok ki senkit, csak elmesélem a szépségét. Nem gyártok indokokat, hogy miért ez a legjobb vallás, csak mesélek, ha van érdeklődés.

#4 Köszönöm szavaidat, igyekszem ezen az úton járni.

#5 Persze, lehet, hogy én tévedek. Igyekszem nyitott szemmel járni, és elfogadni, ha így van (néha én is elég makacs tudok lenni). Sokaknál tapasztaltam, ahogy írod, hogy nm ismerik a vita szabályait, amit szerintem taníthatnának az iskolában is, mert nagy szükség van rá.

2022. jan. 1. 10:57
 8/11 anonim ***** válasza:

- A baj az, hogy sok keresztény felekezet van, és nem egyeznek bizonyos tanításokban, ezért különféle szektákra, rendekre, felekezetekre tagolódnak. Tehát NEM EGYSÉGESEK a tanokban.

-A IV. században kialakult -az I. században megalapított keresztényiségtől nagyban eltérő- "keresztény" vallás.

Azt tudjuk, a történetében, hogy milyen módokon "hívta meg" a különféle népeket. Erővel, de inkább nagy fokú engedékenységgel. Miért? Mert a pogány népek hagyományait, ünnepeit, világnézeteit, beintegrálta a katolicizmusba. Ez tény!

1. Bálványokhoz imádkozik, csókolja, imádja.

2. Spiritizmust gyakorol.

3. Hamis, nem Bibliai -tehát Istenellenes- tanításokat tanít, démonizmushoz köthető ünnepeket tart.

4. Beavatkozik a világi politikába. stb.

Különféle rendek, kisebb "egyházakká" nőtt csoportok szakadtak ki belőle. Ezek nem értettek egyet bizonyos tantételeivel. Ezeket szektáknak nevezzük. Igen, még a Református verziót is, hiába "egyház". Az is tény, hogy a középkorban (is) brutálisan üldözték azokat, akik a Bibliát olvasták, és felismerték azt, hogy hamis a tanításuk. Önző ÉRDEKEIK megtartásához olyan Babiloni tanokat is befogadott, mint a pokol (örök szenvedés)tana. Ebből adódóan a világ legnagyobb szektája, a Katolikus egyház. Ezt ők is tudják, és azok az egykori papok, akik többnyire ezért hagyták ott!

A "keresztes" háborúk mind Róma akaratából lettek. Az általuk terjesztett HAMIS keresztény hittel manipulált emberekkel hajtatták végre. Bizony, a saját érdekeiket e tanítások mögé rejtették...

Vagyonuk brutális! Több millió(!) ingatlan, sok százezer négyzetkilométernyi föld, több tízezer tonna drágakő, sok ezer tonna finomított arany, stb. A szt.Péter Bazilika becsült értéke 150 milliárd USD. (Magyar Állam 3 éves költségvetése!) Jézus urunk azt mondta: ingyen kaptátok, ingyen adjátok! Ráadásul a hamis tanokat hirdetik!

Isten egyértelműen közölte, hogy kell őt imádni!

Azt is szeretné, hogy azért szeressük meg, amilyen tulajdonságai vannak. 'Az apa örül, ha a gyermeke nem érdekből szereti'

Joga van a gyermekét nevelni, hiszen mihez vezetne ha a bölcsisek dönthetnék el, mi a jó, és hasznos a számukra...😊

-m.cs.-

2022. jan. 1. 14:10
 9/11 anonim ***** válasza:

A vitát és az érvelést tanítják az iskolában legalábbis én tanultam.

2022. jan. 1. 15:42
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

" hogy Isten nem létezik, és mindenki hülye, aki nem ért velük egyet."

Ezt fordítva is tapasztaltam. Mikor a vallásos hülyézi le az ateistát mert az nem hisz vagy akár a másik vallásost mert nem pont abban hisz.

"azt meg végképp sajnálom, hogy beszélgetni sem hajlandóak erről,"

Ez is mindkét félnél előfordul. Vannak ateisták akik csak annyira képesek hogy mese. Vannak azonban olyan esetek is amikor vallásosokkal nem lehet beszélni.

Tehát úgy összességében a rossz dolgok mindkét félre igazak. Mindegyik csapatban ugyan úgy vannak vitaképesek és gyerek módjára hisztizők. Szerintem ennek az oka nem abban keresendő hogy miben hisz vagy miben nem. Inkább csak annyi lenne hogy vannak ostoba emberek.

Egyébként szerintem az emberek nagy része nehezen ismeri be ha tévedett. Ez még fokozottan igaz talán ha ellenszenves számára a másik és ha egy ilyen témáról van szó. Ha tényleg meg is győznek valakit akkor se biztos hogy el fogja fogadni mivel nagyon kellemetlen lenne számára a változás.

2022. jan. 1. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!