Hívők, mi a véleményetek az alábbi jelenségről?
Mit éreztek, ha megláttok egy ilyen képet?
Haragot, dühöt, szomorúságot? Vagy elfogadjátok, hogy ez is a régmúlt része, sőt tetszik is a látvány?
Nem kötekedésnek szánom a kérdést, de ha én keresztény lennék, megpróbálnék tenni ezellen, hogy ne legyenek ilyen fesztiválok.
Hasonló szitu történt a minap. Kiszebábot, tehát ilyen szalmából készült emberalakot égettek az óvodában, hogy elűzzék a telet. A gyerek aznap nem ment óvodába. Engem nagyon zavar, de mit tudnék ellene tenni? Nemhogy egy fesztivált nem tudok megakadályozni, de egy ilyen égetést sem tudnék. Elmondom a véleményem, persze, akkor én minden vagyok, csak szép nem, bár ez a része nem zavar.
Hogy haragot, dühöt, vagy szomorúságot? Igazából egyiket sem. Békességre hívott minket az Úr, és nem a haragra.
Semmi. Mint egy kultúra része, úgy még érdekes is a jelenség.
A babonás bigott embereket viszont inkább kerülöm.
A csalókat is.
Ha valaki normális csak más a hite, az engem nem zavar, egészen addig amíg nem senkinek nem árt vele, legalábbis másoknak.
Nem tudom, hogy miért feltételezed azt, hogy összeomlunk ezektől a képektől, sőt legszívesebben mindenkit keresztrefeszítenénk most...
Azt gondoltad, hogy előbb őket mészárolom le, ha nem térnek meg, aztán öngyilkos leszek?
Lehet, hogy bizonyos nézetű emberek ilyenek, hogy nem tudnak tolerálni másokat és a hitüket. Én nem olyan vagyok.
Így van, a népi hiedelmek meg az ősi vallások is (samanizmus, animizmus stb.) egyféle hit. Ugyanúgy mint a kereszténység. Mindenkinek meg van a hite, ezzel nincs gond.
A gond azzal van, amikor egyik hit képviselői el akarják pusztítani a másik hit képviselőit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!