Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a hitgyülekezetről?

Mit gondoltok a hitgyülekezetről?

Figyelt kérdés

2021. dec. 31. 09:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%

Németh Sándor egy olyan embernek látszik, belehallgatva néhány prédikációjába, akinek a fejébe szállt a dicsőség. Azt hiszi, hogy olyan hatalma van, ami valójában nincs. Nem vette észre a Bibliában, hogy Isten népének tilos volt jövendőmondókhoz fordulnia? Mert tudtommal több prédikációja is van, amiben jósolgatja a jövőt. Ha valaki nagy embertömeget mozgat, az jelent valamit? Az ószövetségben, Izrael történetében a hamis prófétáknak általában sokkal nagyobb követőtáboruk volt, mint az Úr prófétáinak. Viszont egyet el kell ismerni róla, jól érti azt, hogy mit szeretnének hallani bizonyos típusú emberek: Hogy mire viszket a fülük az olyan embereknek, akik érzelmi alapon élik az életüket, könnyen lelkesednek, akik szenzációra, nagy átélésre, extázisra vágynak, elsőrendűen fontos nekik az anyagi biztonság és az egészség, és mesterien tudja manipulálni ezeket az embereket.

Éppen most a napokban gondoltam bele, hogy a különféle gyülekezetek hogyan gyűjtik magukba a különféle típusú embereket. Ismerkedem különféle keresztény vallású emberekkel. Minden gyülekezetnek vannak "embertípusai". Nem állítom, hogy csak ilyen emberek vannak ott, de van egy jellemző profiljuk.

Például azt figyeltem meg, hogy a Jehova Tanúi azokat az embereket gyűjti magába, akik a szóharc és vitatkozás "betegségében", valamint az intellektuális büszkeség és makacsság bűnében szeretnek lenni. Állandóan keresik az alkalmat a vitatkozásra, és a saját tudásuk fitogtatására, hogy ők tudnak mindent jól, és fel sem merül bennük, hogy tévedhetnek. Ha te is ilyen ember vagy, előbb-utóbb megtalálnak!

Ha meg olyan ember vagy, aki az érzései és élményei alapján dönti el, hogy mi az igazság, akkor Németh Sándor előbb-utóbb megtalál. És lerágja a finom husidat!

Gyerekek, különféle emberek követése helyett nem lenne jobb Jézust követni?

üdv Stefán

2021. dec. 31. 19:28
 12/14 anonim ***** válasza:
35%
Hivő emberek akik Bibliát olvasnak és dicsérteket énekelnek. Több ezren vannak, ki ilyen ki olyan köztük. Próbálják Jézus tanításait követni.
2022. jan. 1. 06:30
 13/14 anonim ***** válasza:
38%
11. Sanya Mo egyik legbefolyásosabb embere és van pár bigott híve aki máglyára is tenne ha kérné.
2022. jan. 1. 16:04
 14/14 anonim ***** válasza:
50%
12 évig jártam egy gyüli által fenntartott iskolába. Ott is érettségiztem le tavaly. Alig vártam hogy vége legyen és kiszakadjak abból a közegből. Nagyon személyválogatók voltak, a "világiakat" kiközösítették. Világi nem lehetett DÖK képviselő, nem mehetett versenyekre. Csak a gyüliseket vitték iskolai pályázatos kirándulásokra. A tanárok a világiakat mindig külön kezelték, és hátra lettünk ültetve. Megaláztak minket. 2 éve pedig egy olyan dolog történt ami még a szocializmusban is durvának számított volna. A gyülis osztálytársaim kitalálták hogy infókat gyűjtenek a világiakról és leírják egy papírra amit odaadnak az igazgatónak hogy el tudjon minket távolítani az iskolából. Egyszer pár osztálytársammal emiatt az igazgató be is hívatott minket az irodájába és megfenyegetett hogyha nem húzzuk meg magunkat nagyon akkor kirúg minket. A legdurvább része az volt hogy kiadták a feladatot egy gyülis lánynak hogy haverkodjon össze egy világi lánnyal, és úgy gyűjtse az infókat. Életem legrosszabb 12 éve volt amit ott töltöttem, most már a régi osztálytársaimat tudatosan kerülöm is a városban, nem tudok rájuk nézni. Sajnos nem jöhettem el onnan, mert szüleim erőltették hogy maradjak abban a suliban.
2022. márc. 5. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!