Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan engedjük el a múlt...

Hogyan engedjük el a múlt sérelmeit? Hogyan tudnék megbocsájtani?

Figyelt kérdés
2021. dec. 30. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Isten segítségével. Nekem az segít megbocsájtani másoknak, hogy megértettem (valamennyire), hogy Isten mennyi mindent megbocsájtott nekem. Ha szeretnéd megismerni Istent és a Bibliát, szívesen segítek, csak írj privátban!
2021. dec. 30. 20:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több dolog is szokott segíteni. Az egyik például, hogy látom, hogy a másik lélekben milyen állapotban van. A másik az, hogy tudom, hogy valójában nekem nem árthat, mert Isten mellettem van. A harmadik pedig, vagyok már olyan öreg, hogy tudjam, hogy ha megérdemli a büntetést, akkor az, amit én adnék neki, az smafu ahhoz, ahogy Isten büntet.
2021. dec. 30. 21:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sehogyan.
2021. dec. 30. 21:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez a dolgok súlyosságától is függ, valakinek ott helybe képes az ember megbocsájtani, de olyan is van, amit lehet évek múlva se sikerül.
2021. dec. 30. 22:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha súlyos bántást okozott valaki, akkor nehéz lehet megbirkózni az negatív érzelmekkel. A saját ügyedben érzelmileg érintett is vagy, ezért nem látsz tisztán, és emiatt bízd Istenre az igazságszolgáltatást. Ő tisztán lát mindenben, és tökéletesen megoldja majd a kérdést, legkésőbb az utolsó ítéletig.

A meg nem bocsátás a bosszúállás passzív formája, csak amíg a bosszúállás miatt az elkövető szenved, a meg nem bocsátás miatt az áldozat. A bosszúálló mérgeskígyót rejt az elkövető ágyába, a meg nem bocsátó pedig a saját ölében dédelgeti a mérges kígyót, ami mardossa őt. De Isten szeret téged. Nem akarja, hogy ott tartsd a kígyót az öledben, ami állandóan mardos.

Van egy prédikáció, amely angolul van, de magyar fordítással, ami Isten megbocsátásáról szól. Ugyanis akkor tudsz majd te is megbocsátani, és akkor tudod eldobni a kígyót, ha előbb megtapasztalod, hogy Isten is szívből megbocsát neked, és nem is emlékszik a bűneidre. Isten tökéletes megbocsátásáról szóló rész a videó második felében van perc:másodpercben kifejezve a 35:20-tól kezdve (sajnos a hangminőség elég gyenge):

https://www.youtube.com/watch?v=32bzVYTo3w8&t=2125s&ab_chann..

Remélem, segíteni fog.

üdv Stefán

2021. dec. 30. 22:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen és hálásan köszönöm a válaszokat! Mindenkinek hasznos volt a válasza!!!!
2021. dec. 30. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!