Gyónáskor meggyónod, ha maszturbáltál?
Nem, egy csomó hülyeséget írsz. Evangélikus "szentmise".
Sosem jártál evangélikus istentiszteleten, csak belenéztél egy videoba.
Az evangélikusok nem hisznek az átváltoztatásban.
A világon egy csomó országban kereszt van a református templomok tetején, a templomban is, és az egyház logojában. Amerikában, sőt Angliában is, a reformátusok sokszor a neoprotestáns kisegyházakhoz hasonlítanak, és abba a csoportba sorolják őket.
Majd kérdezz meg egy katolikus papot is, hogy az evangélikus vallás háromnegyed részben katolikus-e.
De nem baj, majd hozzáírjuk ezt is az "Anjutca szerint a világ" listához.
Én megbánni szoktam imában és kérem Istentől, hogy bocsásson meg. Bár egyre ritkábban esek el ebben a bűnben, kezdem megtanulni az önmegtartóztatást.
Anjutca: nem szeretnélek megbántani, de miért csinálod a fesztivált itt is?
Persze. "Vétkeztem a 6. parancs ellen." Ennyi, nem kell részletezni.
Egyik leggyakoribb bűn a 6. parancs elleni különféle bűnök (súlyosabbak és kevésbé súlyosak). Fel se szalad a papok szemöldöke szerintem.
Egyik gyerekkori jóbarátom pap, ő mondta, hogy 2 év papság alatt már kb. mindent (is) hallott a gyóntatószékben. Egy 20-30-40 éve "pályán levő" papnak nem hiszem hogy lehet újat mondani.
Szerintetek melyik bűnt lehet a gyónási titokban nehezebb megtartani?
- Egy 18 éves lány elmondja hogy paráználkodott
- Józsi bácsi bevallja, hogy megölte az asszonyt és feldatabolta és elásta a pincében
Kedves Anjutca!
Amíg nem tudsz tisztelettel, fröcsögés nélkül beszélni az evangélikusokról megkérlek szépen az összes evangélikus testvérem nevében, hogy ne válaszolj az olyan kérdésekre, ahol az evangélikusok szóba kerülnek.
Ami a gyónási titkot illeti az az állami hatalom felett áll, mert az Istentől ered. Olyan helyeken is tartják a papok a gyónási titkot, ahol az állami hatalom nem ismeri el a gyónási titok létjogosultságát. Nepomuki szent János inkább vértanú halált halt, mintsem, hogy elárulja a gyónója rábízott titkát.
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!