Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyen lenne az elragadtatas?

Ilyen lenne az elragadtatas?

Figyelt kérdés
Pl most én fekszek, vagy pl reggelizek, és jön Isten fia a mi Urunk MEGVALTO ISTENUNK JEZUS ES hirtelen eltunok a felhőben, vagy pl vágom a fát és hirtelen az égbe találom magam... aakik pedig nem hittek itt maradnak. Őszintén szólva nem tudok ebben hinni meseszerunek hangzik
2021. dec. 26. 10:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

Ha "egyházatyák" alatt a bibliai igazságokat elhagyó második, harmadik, és főleg negyedik századi fél-eretnek tanítókat érted, akkor én inkább maradok a Biblia eredeti szövegénél, mintsem ezeknek a fél-eretnekek tévtanításainál. De te nyugodtan válaszd őket és a szobrokat, meg Szűzanyát a kisjézussal.

Az elragadtatásra több igevers van a Bibliában, továbbá logikus is. Ezek tagadása az eretnekség (akkor is, ha 1800 éve tagadják az ostobák), az elragadtatás a Biblia tanításának a része.

2022. jan. 6. 00:05
 12/13 anonim ***** válasza:
54%

Nem vagyok katolikus, sem pedig ortodox, úgyhogy ez nem talált.

Az első és második századi egyházatyákra gondoltam, akik közvetlenül ismerték az apostolokat. Akkoriban még nem létezett a katolikus egyház, mint intézményesített egyház és nem volt kanonizált Biblia sem. Nevezheted őket ostobának, szíved joga, de szerintem mégiscsak közelebb álltak az eredeti tanításhoz, mint te vagy én. Viszont nem szeretnék vitatkozni eretnekező, ítélkező fundamentalistákkal, úgyhogy a részemről a vita lezárva! Meg nem kéne szétbombázni a kérdést és offolni. Illetve nem üdvösség kérdése, hogy mikor lesz az elragadtatás és hogy mi fog történni a világ végezetén. Mindig felkészültnek kell lenni és bízni az Úrban. Nem a mi dolgunk tudni az időket.

2022. jan. 6. 00:25
 13/13 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Előző,

Jézus visszajövetelével kapcsolatos időpontról már Jézus közvetlen tanítványai között is nagy volt a zűrzavar, ugyanis azt gondolták egyesek, hogy még az ő életükben fog megtörténni Jézus második visszajövetele a feltámadása után. Mi már tudjuk, hogy ez nem így van, persze így utólag könnyebb okosnak lenni. Azt is tudjuk, hogy Isten helyreállította Izrael államát az eredeti földjén, ez 1948-ban történt meg.

Jézus megfedte a farizeusokat, hogy az égből meg tudják ítélni azt, hogy milyen időjárás lesz holnap, de az idők jeleit nem képesek olvasni. Persze a napot, az órát nem tudjuk, továbbá mindig készen kell állni az Úr eljövetelére a keresztényeknek, ez a legfontosabb.

Sajnos nagyon sok eretnekség bejött a keresztény tanítások közé már a második, harmadik, negyedik században is, a kereszténység az ezredfordulóra eljutott oda, hogy szobrok között hajlonganak, nap alakú tárgyat imádnak, tévedhetetlen lett a főgurujuk, az üdvösséget pénzért árusítják a piacokon, mindezt katonai erőszakkal, tűzzel-vassal terjesztik, közben a papok kurvák és fiú prostituáltak után néznek. Erre mondta Luther, hogy a kereszténység babiloni fogsága valósult meg a középkorban. Vagyis nem a Jézus által tanított kereszténység, hanem egy eltorzított és meghamisított, a lényegéből teljesen kiforgatott vallás lett, amit nem lehet javítgatni-reformálgatni sem már, csak kiszaladni belőle.

2022. jan. 10. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!