Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateistákhoz szól a kérdésem:...

KZitus kérdése:

Ateistákhoz szól a kérdésem: nem zavar ez a több hete tartó ünnepi időszak?

Figyelt kérdés
Még híreket, de időjárást sem lehet megnézni úgy, hogy ne raknának bele az ünneppel kapcsolatos akármit. Hogyan érint ez titeket? Zavar? nem zavar? hozzá szoktatok szoktátok már?

2021. dec. 25. 17:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
92%

Mi is ünnepeljük a karácsonyt, de kimarad belőle a vallási tartalom.

Állítunk fát, valahogy belül ebben a három napban kicsit máshogy érzünk, még fogékonyabbak vagyunk a szépre, összegyűlik a család, a gyerekek ajándékot kapnak, karácsonyi filnet nézünk, karácsonyi zenét hallgatunk.

Csak nincs kereszt a bejárat mellett, nem hálálkodunk valakinek, aki nincs és nem ünnepeljük valaki születésnaphát, aki nem is akkor született, ráadásul egy ismeretlen ember, akibe a vallásosok belelátnak valami misztikumot. Ez a rész kimarad. De ettől még köszönjük, nagyon jól érezzük magunkat karácsonykor és esküszöm, egy dekával sem érezzük magunkat sem kevesebbnek, sem rosszabbnak azoknál, akik templomban térdelnek.

2021. dec. 26. 08:32
 22/28 anonim ***** válasza:
93%

Mi a különbség a vallásos és az ateista karácsony között?

Tudtommal mindkettőnél ajándékoznak (nem olyan dolog amit csak vallásosok tehetnek meg), mindkettőnél van valamilyen családlátogatás (ezt is bárki megteheti nem csak a vallásosok) és még sorolhatnám de nem nagyon van olyan szokás amit csak a vallásosok tennének.

(a leírtak nem mindenkire vonatkoznak, ki mit tudd vagy kinél mi a szokás de ettől függetlenül egyik pontja sem vallásos privilégium)

Karácsony manapság inkább szól a családról és az ajándékozásról.

2021. dec. 26. 10:28
 23/28 anonim ***** válasza:
90%

Engem egyáltalán nem, kivéve a rádióban a sok karácsonyos dalt. Már 20.-a környékén kezdem unni őket.

Másrészt, ez megy 20 éve, már hozzászoktam.

Harmadrészt, nekem az advent nem mond semmit, nem is tudom pontosan hogy mi az, nem is tartjuk. A karácsonyt igen, már csak azért is mert egyébként is minden zárva van. Nálunk családi ünnep, karácsonyfát díszítünk, sütünk, főzünk, filmeket nézünk, meg eszünk és alszunk sokat, rá kell készülni a szilveszterre :)

2021. dec. 26. 13:05
 24/28 anonim ***** válasza:
32%
8# tévedsz csak ti ünneplitek jézus születését a karácsony előttetek is létezett. A karácsony egy jellemzőjének nincs köze jézushoz szóval erről ennyit.
2021. dec. 28. 14:34
 25/28 qkker1 ***** válasza:
46%

"8# tévedsz csak ti ünneplitek jézus születését a karácsony előttetek is létezett."

Zitus nem ünnepel semmit, a Jehova Tanúja szekta tagja!

2021. dec. 28. 18:10
 26/28 anonim ***** válasza:
Jaa hát az mąs
2021. dec. 28. 18:42
 27/28 anonim ***** válasza:
85%
A Karácsony eredetileg pogány ünnep. A téli napfordulóra húzta rá annó az egyház. A fa állítás sem keresztény eredetű. Jézus nem is télen született.
2021. dec. 30. 19:23
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy nem hiszek vakon el valamit már nem is szerethetem?
2021. dec. 30. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!