Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateistákhoz szól a kérdésem:...

KZitus kérdése:

Ateistákhoz szól a kérdésem: nem zavar ez a több hete tartó ünnepi időszak?

Figyelt kérdés
Még híreket, de időjárást sem lehet megnézni úgy, hogy ne raknának bele az ünneppel kapcsolatos akármit. Hogyan érint ez titeket? Zavar? nem zavar? hozzá szoktatok szoktátok már?

2021. dec. 25. 17:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt ünnepeljük, amit a vallásosak.

Ez ilyen egyszerű, számunkra teljesen mást jelent a Karácsony.

2021. dec. 25. 19:11
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ellenben más vallások ünnepei sem zavarnak, sőt még a schifiket is szeretjük, meg van az a pápás sorozat, szerintem kva jó.
2021. dec. 25. 19:29
 13/28 anonim ***** válasza:
63%
Még hozzáteszem, nem én választottam az ateizmust, isten is így akarja, hisz legjobb tudásom szerint ez a legvalószínűbb.
2021. dec. 25. 19:31
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem zavar.
2021. dec. 25. 20:00
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Az ünnepek nem zavarnak, és egyébként is: ennek már régóta nem sok köze van a valláshoz.

Inkább az zavar, hogy az összes létező közszolgálati csatornán tele torokból nyomatják a térítést ilyenkor.

Mert az még csak hagyján, hogy a Duna - mindkettő - folyamatosan erről szól, de még ráadásul az M1 is, és még ide-oda időnként benyomnak egy kis vallásos megemlékezést (úgy, mintha mindenki az lenne, magától értetődőnek próbálják mutatni), stb. stb.

Holott a valóságban ennél sokkal kisebb a képviseletük.

2021. dec. 25. 20:49
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ket napja van karacsony, vagy milyen hetek ota tarto unnepek? Lemaradtam valamirol?
2021. dec. 25. 23:06
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

16

Advent

2021. dec. 25. 23:19
 18/28 anonim ***** válasza:
52%

Adventról semmit nem tudok a koszorún kívül, ami nekem sosem volt.

Arról is csak annyit, hogy a négy gyertya közül valamiért meg szoktak gyújtani egy bizonyos színűt a Karácsony előtt lévő vasárnapokon, de ez már engem nem érdekel különösebben.

Pontosabban egyszer mintha lett volna ilyen koszorúnk, de már nem emlékszem, mi történt vele, meg a gyertyákkal.

2021. dec. 26. 01:31
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik kedvenc időszakom az évben konkrétan. Mi nem Jézus születését ünnepeljük, hanem a családét és szeretetét, de ettől függetlenül vagyok annyira toleráns, hogy nem érdekel, ha valakinek ez másról szól. Ugyanez a húsvéttal. Konkrétan tini voltam már amikor megtudtam, hogy a keresztényeknek ez a legfontosabb ünnepe. Nekem mindig csak a locsolkodásról szólt.

De amúgy általánosságban szívesen csatlakozom bármilyen ünnephez, ha szimpatikusak a hagyományok. Az internetes játékokban az események közül a holdújév az egyik nagy kedvencem már évek óta, pedig közöm sincs hozzá. Épp gondolkodtam is rajta, hogy megpróbálok rávenni pár barátot, hogy ünnepeljük meg idén egy vacsorával.

2021. dec. 26. 02:31
 20/28 anonim ***** válasza:
17%

5

Az teljesen rendben van, hogy vallásmentes a karácsonyotok, hiszen ha ateista vagy, hogyan is lehetne másképp.

De nem tudnál úgy beszélni a témáról, hogy ne használj gúnyos kifejezéseket közben, pl: "ókori maszlag, ókori babona, nem létező természetfeletti Izé, képzeletbeli lények"?

Olyan butának és gyerekesnek hat a válaszod így.

2021. dec. 26. 04:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!