Ateistákhoz szól a kérdésem: nem zavar ez a több hete tartó ünnepi időszak?
Nem azt ünnepeljük, amit a vallásosak.
Ez ilyen egyszerű, számunkra teljesen mást jelent a Karácsony.
Az ünnepek nem zavarnak, és egyébként is: ennek már régóta nem sok köze van a valláshoz.
Inkább az zavar, hogy az összes létező közszolgálati csatornán tele torokból nyomatják a térítést ilyenkor.
Mert az még csak hagyján, hogy a Duna - mindkettő - folyamatosan erről szól, de még ráadásul az M1 is, és még ide-oda időnként benyomnak egy kis vallásos megemlékezést (úgy, mintha mindenki az lenne, magától értetődőnek próbálják mutatni), stb. stb.
Holott a valóságban ennél sokkal kisebb a képviseletük.
Adventról semmit nem tudok a koszorún kívül, ami nekem sosem volt.
Arról is csak annyit, hogy a négy gyertya közül valamiért meg szoktak gyújtani egy bizonyos színűt a Karácsony előtt lévő vasárnapokon, de ez már engem nem érdekel különösebben.
Pontosabban egyszer mintha lett volna ilyen koszorúnk, de már nem emlékszem, mi történt vele, meg a gyertyákkal.
Az egyik kedvenc időszakom az évben konkrétan. Mi nem Jézus születését ünnepeljük, hanem a családét és szeretetét, de ettől függetlenül vagyok annyira toleráns, hogy nem érdekel, ha valakinek ez másról szól. Ugyanez a húsvéttal. Konkrétan tini voltam már amikor megtudtam, hogy a keresztényeknek ez a legfontosabb ünnepe. Nekem mindig csak a locsolkodásról szólt.
De amúgy általánosságban szívesen csatlakozom bármilyen ünnephez, ha szimpatikusak a hagyományok. Az internetes játékokban az események közül a holdújév az egyik nagy kedvencem már évek óta, pedig közöm sincs hozzá. Épp gondolkodtam is rajta, hogy megpróbálok rávenni pár barátot, hogy ünnepeljük meg idén egy vacsorával.
5
Az teljesen rendben van, hogy vallásmentes a karácsonyotok, hiszen ha ateista vagy, hogyan is lehetne másképp.
De nem tudnál úgy beszélni a témáról, hogy ne használj gúnyos kifejezéseket közben, pl: "ókori maszlag, ókori babona, nem létező természetfeletti Izé, képzeletbeli lények"?
Olyan butának és gyerekesnek hat a válaszod így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!