Hagyjátok! Egy karizmániákust úgysem lehet meggyőzni. Ők azok, akiknél Isten igazsága ott van és mindenki más, aki nem tartozik oda, az elkárhozik (irónia).
Az első keresztények feljegyzései, a Szentlélek valódi szerepe és az Ő lágy, szelíd személye abszolút cáfolja ezeket a manifesztációkat, amiket lehet látni a Hitgyülihez hasonló helyeken. Plusz nem kell mindent szó szerint venni. Saul sem volt magán kívül. Szabad akarata megmaradt. Jézus sem viselkedhetett ilyen módon, mert akkor Isten önmagának mondana ellent. Plusz nem kéne részleteket kiragadni a Szentírásból, hanem univerzálisan kéne nézni... Ja, hogy azt nem, mert a végén még kiderül a sok karizmatikus tévtanítás. És akkor nekem mondod, hogy a lelkek megítélésében óvatlan vagyok, miközben a mi megváltónknak igyekszem megadni a tiszteletet és alázattal követni az eredeti tanításait, és nem bohócot akarok csinálni belőle meg lejáratni a kereszténységet. Elnézést a nyers kifejezésért!
#9-es és #13-as voltam
"miközben a mi megváltónknak igyekszem megadni a tiszteletet és alázattal követni az eredeti tanításait"
Alázatosnak nevezed magad, miközben Dávid is megalázkodásnak nevezte azt, hogy teljes erőből táncolt az Úr előtt. Mikálnak, a felesége szemében pedig "esztelen" (hülye) volt, szégyellte magát a férje miatt. Éppenséggel meddő is lett egész életére. Ugyanilyen bárgyú felfogása van egyeseknek a kereszténységről. Néznek ki az ablakon mint Dávid felesége és nyomják a megvetést azokról akik ugrálnak, pedig Dávid teljes erejéből ugrált és táncolt az ószövetségben, mi kéne legyen akkor egy sokkal jobb szövetségben. :d
Hit gyülekezetesek. Nagyon szánlak titeket . . . Azt, amikor számos ismerősöm jószándékkal mondta el nektek a véleményét egy gondról, amit nálatok tapasztalt. Erre ti nem együttérzéssel reagáltok. Hanem ti „Vitapartit” kezdtek és csináltok minden egyes mondatból!
Nem kell, hogy nektek legyen igazatok MINDENBEN! Lehet egymás mellett élni nyugalomban is. Van nagyon sok magyar ember, akinek lelkigondozásra és vigasztalásra van szüksége. Nem a „Vitapartikra” tőletek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!