Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ítéli el a homoszexualit...

Miért ítéli el a homoszexualitast Isten? Hiszen nem tehetnek róla

Figyelt kérdés
Nem értem ez olyan mint egy betegség nem tehet róla aki öl gyilkol rossz ember tehet róla de aki homokos az nem és a leszbikus sem. Nem értem Istent és abba se ha tudta hogy a fény wngyala ördög lesz minek teremtette meg . Ha én tudok előre valamit hogy nem lesz jó mégse csinálom miért nem teremtett egy csodás világot jó embereket istenlehet így izgalmasabb nki szórakozik
2021. dec. 17. 09:04
1 2 3 4
 11/33 Demion ***** válasza:
64%
Honnan tudod, hogy a Bibliában Isten gondolatai vannak?
2021. dec. 17. 12:29
 12/33 anonim ***** válasza:
34%

1Korintusz 6 9-11.

9 Hát nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket! Akik szexuális erkölcstelenségben élnek, bálványimádók, házasságtörők, homoszexuális aktusra kapható férfiak, homoszexuális férfiak, 10 tolvajok, kapzsik, részegesek, és akik gyaláznak vagy zsarolnak másokat, nem fogják örökölni Isten királyságát. 11 Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak, megszenteltek és igazságosnak nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével.

Az Írások nem nyújtanak mentséget, nem tesznek engedményeket és nem is kétértelműek; a homoszexuális gyakorlatok, a házasságtörés, a paráznaság egyaránt visszataszító Isten szemében. Ezért az igaz keresztények nem hígítják fel a Biblia nézőpontját a ’tisztátalan indulattal’ kapcsolatban, pusztán azért, hogy népszerűbbé és elfogadhatóbbá váljanak a modern kultúra számára. Nem értenek egyet egyetlen mozgalommal sem, amely a homoszexualitás mint normális életstílus támogatására kötelezte el magát.

2021. dec. 17. 13:21
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudjuk, hogy Isten mit gondol a témáról.

Csak ha feltesszük, hogy tollbamondta a Bibliát és az tévedhetetlen.

Én nem vallom a Biblia tévedhetetlenségének dogmáját.

Például, hogy Isten elrendelte volna egész népek kiirtását, nőkkel, gyerekekkel, állatokkal. Ez a nemzeti sovinizmus hangja és nem Istené a Bibliában.

Ugyanúgy nem tartom igaznak Pál teológiai levezetését a nők alsóbbrendűségéről.

1 Korintus 11

Szeretném azonban, ha megértenétek, hogy a férfi feje Krisztus, az asszony feje a férfi, Krisztus feje pedig az Isten. 4Minden férfi, aki fedett fővel imádkozik vagy prófétál, szégyent hoz fejére. 5S minden asszony, aki födetlen fővel imádkozik vagy prófétál, szintén szégyent hoz fejére. Éppen olyan, mintha megnyírták volna. 6Ha pedig az asszony nem akarja fejét befödni, vágassa le a haját. De ha megszégyenítő az asszonyra, hogy a haját levágassa vagy kopaszra nyiratkozzék, födje be a fejét. 7A férfi nem köteles a fejét befödni, mert Isten képmása és dicsősége, az asszony ellenben a férfi dísze. 8Nem a férfi lett ugyanis az asszonyból, hanem az asszony a férfiből. 9S nem a férfit teremtette Isten az asszonyért, hanem az asszonyt a férfiért.

Tehát Pálnál is vannak tévedések. Nem lapozott vissza Genezis első fejezetére, a nemek közti hierarchia ugyanis a bűnbeesés után alakult ki, annak következménye.

Előbbiek miatt a melegség megítélése nem könnyű kérdés. Az LMBTQ kérdést én a fogyatékossághoz hasonlítom, amit megengedőbb társadalmak tolerálhatnak. Ma már nem várja el a társadalom, hogy az ilyen emberek megházasodjanak, magukra kényszerítsenek olyasmit, amiben nem érzik jól magukat.

2021. dec. 17. 15:33
 14/33 anonim ***** válasza:
63%

... még annyival kiegészítem, hogy attól, hogy toleráljuk az LMBTQ-t , még sose fogjuk tolerálni a pedofíliát, mint ahogy a nemi erőszaktevőket sem, stb.

(Bár sajnos iszlám országokban tolerálják a nemi erőszakot, ha a nő nem kísérővel mozdul ki. És ha nincs elegendő férfi tanú arra, hogy erőszak történt, nem büntetik meg azokat. Sőt még a nőt zárják börtönbe. Geert Wilders Halállistánban olvastam)

2021. dec. 17. 15:46
 15/33 anonim ***** válasza:
88%
15 a mai napig engedélyezett nagyon sok iszlám országban hogy 9 eves kislány hozzàmehessen 40 eves öreg emberhez!
2021. dec. 17. 16:42
 16/33 anonim ***** válasza:
23%
Gondolom Mohamed példája alapján. A zsidó-keresztény kultúrában ez sose volt így.
2021. dec. 17. 16:53
 17/33 anonim ***** válasza:
87%
Sokat írtak már erről, könyvek, stb. pl. [link]
2021. dec. 17. 18:44
 18/33 anonim ***** válasza:
23%

Beleolvastam előbb linkelt könyv elejébe, azt írja 6. oldalon, Isten szándékoltan teremt egyeseket melegnek (6. old). Ezzel nagyon nem értek egyet!

Hiszen így szándékosan megfosztaná őket a gyermekáldástól, és a szexualitás komplementaritásától.

Hasonlóan, hogy nem szándékosan "teremt" Isten valakit csúnyának, cukorbetegnek, sérültnek, stb. Megengedi az életben hogy legyen ilyen, de nem szándékoltan.

Szándékosan teremt valakit Isten transzszexuálisnak? Nem hiszem.

2021. dec. 17. 19:18
 19/33 anonim ***** válasza:

... nemrég olvastam egy jó írást, angol nyelvű

Homosexuality: What’s Next for the Conservative Evangelical Church?

[link]

szerzője egy hetero nő, aki hivatásának érzi, hogy a melegeket ne úgy kezeljék az egyházban mint jelenleg.

Na ő fogalmaz a következőképpen a melegségről:

"I currently understand same-sex sexual orientation as fallen, but not sinful. “Fallen but not sinful” is about the best way I can describe something that, I have found, seems to defy all theological categories and language.

2021. dec. 17. 19:28
 20/33 anonim ***** válasza:
64%
Attólhogy valaki homoszexuális, lefeküdhet egy nővel és lehetne gyereke.
2021. dec. 18. 00:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!