Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ítéli el a homoszexualit...

Miért ítéli el a homoszexualitast Isten? Hiszen nem tehetnek róla

Figyelt kérdés
Nem értem ez olyan mint egy betegség nem tehet róla aki öl gyilkol rossz ember tehet róla de aki homokos az nem és a leszbikus sem. Nem értem Istent és abba se ha tudta hogy a fény wngyala ördög lesz minek teremtette meg . Ha én tudok előre valamit hogy nem lesz jó mégse csinálom miért nem teremtett egy csodás világot jó embereket istenlehet így izgalmasabb nki szórakozik
2021. dec. 17. 09:04
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
60%

Valóban, nem tehetnek róla. Ugyanolyan értékesek, mint bárki más, attól, hogy bizonyos dolgokra nem lettek hivatottak. Ez nem értéktelenség kérdése.

A látássérült sem tehet arról, hogy így született vagy az lett. De nem alkalmas arra, hogy távcsővel vizsgálja a csillagokat. Ettől ő nem értéktelen. Másra alkalmas. Mondjuk ők nem is verik az asztalt, hogy joga van csillagokat néznie, mint bárki másnak és a többség a kirekesztő.

2021. dec. 17. 09:17
 2/33 anonim ***** válasza:
15%

"nem is verik az asztalt, hogy joga van csillagokat néznie"

Hülyeséget én is tudnék mondani.

Ha ők vernék az asztalt, akkor akusztikus távcsövekért. Így lenne helyes az idézet.

2021. dec. 17. 09:44
 3/33 anonim ***** válasza:
68%
Ezt nehéz a mai fogyasztói társadalom logikájából megérteni, ahol az egyén boldogsága van középpontban. A szexualitás korlátozása (a homoszexualitásé is) abban a korban a közösség érdekében történt, hogy minél több gyermek szülessen, hisz szükség volt az utánpótlásra és hogy az öröklésnél tiszták legyenek a viszonyok.
2021. dec. 17. 09:55
 4/33 anonim ***** válasza:
33%
A pedofil sem tehet sajnos róla hogy kisfiukat és kislányokat kíván és ezt a társadalom nem engedi nekik és teljes mértékben kirekesztik! :”(
2021. dec. 17. 10:53
 5/33 anonim ***** válasza:
27%
A pszichopata is akkor lesz boldog amikor gyilkolhat… ô is csak a vágyainak akar élni.:. Ez a fránya társadalom…
2021. dec. 17. 10:54
 6/33 anonim ***** válasza:
78%

Na igen.

Aki elég hülye hozzá, az mindig leírja ilyenkor ezeket a példákat.

Aki igazán hülye, az képtelen különbséget tenni a között, hogy valaki ÁRT a másiknak - vagy sem.

2021. dec. 17. 11:00
 7/33 anonim ***** válasza:
19%

Kérdésre a válasz

Szerintem te inkább a szabad akaratot kérdezed hiszen felmerül lucifer aki rettentően érdekes téma a teológiában!

Na most az angyalok nem a teremtés csúcsa ergo nekik szabad akaratuk sem lehet ettől függetlenül isten legfényesebb angyala fellázadt ellene! Ami vagy azt jelenti hogy lucifer képes volt a fejlődésre és elnyerte a szabad akaratot vagy pedig istennek ez volt végig a terve vele hiszem lucifer miatt lehet az embernek szabad akarata!

Szabad akarat és vágy pont hogy ellentétes!

Nem tudni hogy a homoszexualitás miben nyilvánul meg de szerintem főként genetikai hiba…

Ezt lehet vizsgálni filozofiailag és teológiailag

Teológiailag azért bűnös mert nincs belőle utód! Azaz nem maga a homoszexualitás a bűnös hanem a paráználkodás!

A dogmákban is foleg az van hogy ez kerülendő mintsem bűnös és pont azért mert nincs belole gyermek és minden szex amiből nincs gyermek az parázna legyen az hetero szex is! Pl Szodoma és gomora ahol a főtéren rendeztek hetero orgiakat meg a palitáoban!

filozófiailag nézve azért mondhatni bűnös cselekedetnek mert nem így lett az ember teremtve! Hogy férfi férfival és nő novel!

Itt sajnos bent van az hogy isten igaz azaz ez azt jelenti hogy ami isteni az igaz ami pedig nem az hamis

Ergo itt ő a főnök az abszolútum!

Ha nem lennének ilyen dogmák akkor nem is lenne különbség igaz és hamis közt!

Az én felfogásom szerint

Amig az egy normális komfortos kapcsolat (általában a meleg kapcsolatok nem azok… pár eves dolgok aztán mennek is a másik segglyukra…) addig szerintem kevésbé bűnös az a meleg pár mint aki havonta évente van másik hetero kapcsolatban!

Ettől függetlenül nem támogatom hogy hu de jó… de ha már valaki ilyen akkor nem is üldözőm erte nyilván saját gyermek teljesen más kategoria! A legtöbb meleg sem szeretné ezt… vajon miért? 😅 (viccet félre teve tudjak jol nem ez a megfelelő életvitel ami sok kirekesztéssel szorongással és utálattal is jár…

2021. dec. 17. 11:05
 8/33 anonim ***** válasza:
10%
Aki itt eddig igazán hülye volt az egyedül a #6-os válaszoló.
2021. dec. 17. 11:25
 9/33 Demion ***** válasza:
12%

9

Tiszta szerencse, hogy te tudod mit szeretne Isten, és mit nem...

2021. dec. 17. 12:13
 10/33 anonim ***** válasza:
59%
10. A Bibliában minden benne van.
2021. dec. 17. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!