Mit gondoltok működhetne?
Elméleti síkon persze.
Röviden arról van szó, hogy tetszik egy nazarénus nő de én nem vagyok vallásos ember viszont evangélikus iskolába jártam.
Tehát nem áll tőlem messze az olyan dolgok , hogy templomba járás, közös ének stb.
Tudom ,hogy nem terítő vallás, önként lehet csatlakozni.
Ha sikerülne be jutni,mit gondoltok működne a dolog, mármint fenntartani a látszólagos hívőt?
Úgy tudom náluk nincs elektronikai eszközök (tv, számítógép), még ez sem zavarna igazából.
A sport amiről nem biztos hogy le tudnák mondani.
Eddig egy ilyen esetet hallottam (nincs kizárva hogy nem igaz) de ott egy nazarénus ment férjhez egy világi emberhez ,annak az lett az eredménye, hogy kizárták a felekezetből.
Bármiféle hozzászólást szívesen fogadok esetleg személyes vagy hallott tapasztalatot.
27 F
Akkor minek már az elején behazudni, hogy vallásos ember vagy amikor nem is? Miért nem kezdesz azzal, hogy nem vagy túl jártas a témában de nyitott vagy? Vagy ilyesmi. Előbb-utóbb úgyis ki fog bukni, hogy fogalmad sincs a témáról, a gyerekkori templombajárás nem lesz elég. Elmész a csaj miatt a gyülekezetben buzgón bólogatsz de amikor ki kell nyitni valahol a Bibliát azt se tudod merre keresd, meghát olyan képet alakítasz ki magadról a lányban ami nem is igaz. Aztán jön a csalódottság sőt még meg is utál ha azt gondolja álszent vagy és átverted.
Ha tényleg be akarsz kerülni egy keresztény gyülekezetbe távolról kell kezdened mint mindenki és fokozatosan befogadnak és egy leszel köztük. Ha meg csak a csaj miatt akarod megjátszani magad akkor ennek sok értelme nem lesz.
Ha már egy nazarénus nőről van szó, aki igaz hívő, akkor tudja hogy nem szabad világival házasodni. A megtért tagok csak ugyanabból a felekezetből házasodhatnak.
Ellenkező esetben ahogy írtad, kizárják.
De olyan is volt, aki a házastársa révén lett hívő.
"Nincs elektronikai eszközök"
TV nem szokás, számítógép, laptop meg satöbbi annál inkább. Ha valakinek eddig nem is volt, az elmúlt években a vírushelyzet kénytelen volt venni, az online oktatás, home office miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!