Szerinted káros vallás a kereszténység?
20-as: Azt írod:
"Pedofília, erzekenyites, agymosas, bűncselekmények sora, erőszak, kiközösítés, fizikai és lelki bántalmazás, szexualis visszaélés, gyermek veszélyeztetése és még lehetne sorolni"
Ezek a keresztények között is masszívan jelen vannak, főleg a katolikus egyház terhelt ezekkel a bűnökkel. Az érzékenyítést viszont kiemelném a felsoroltak közül, az ugyanis annyit jelent, hogy megpróbáljuk megérteni a másik embert, még akkor is, ha nem tudunk azonosulni a cselekedeteivel. Jó lenne, ha ezt minél többen gyakorolnák.
" Ezek szerint az érzéketlenséget szeretik." - aki ilyen, illetve akinek a viselkedése ezt tükrözi, az nem keresztény, még ha annak is nevezi magát.
A keresztények ismertetőjelét Krisztus határozta meg:
„Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” János 13:34, 35.
Ismersz ilyet?
Aztán az is felvetődhet: milyen szeretet? Jehova Isten ihlette a szeretet meghatározását az 1Korinthus 13:4–8-ban és pontosan meghatározta, mi szeretet és mi nem szeretet: „A szeretet hosszútűrő, kedves. A szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem viselkedik illetlenül, nem keresi a saját érdekeit, nem válik ingerültté. Nem tartja számon a sértést. Nem örül az igazságtalanságnak, de együtt örül az igazsággal. A szeretet soha nem vall kudarcot.”
ez a nézet amiről írtál, kikről szól?
Mert egyetlen keresztény nézetet sem találsz a balkezességről a Bibliában! Ha nincsen ott írva róla, akkor emberek találták ki(keresztények) a "Krisztus nevében".
Hogy az ilyenek ne tudjanak megtéveszteni senkit, sem elhitetni, ezért előre szólt Krisztus:" „Vigyázzatok, hogy senki ne vezessen félre titeket; mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: »Én vagyok a Krisztus«, és sokakat félrevezetnek."
ne hagyd magadat félrevezetni! Ezt megtehetjük a saját érdekünkben!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!