Én azt hiszem hogy én vagyok az Isten. Van olyan vallás amiben az ember saját magát látja Istennek?
"kitörölve a korábbi emlékeimet"
Na jó, de akkor most honnan tudod, hogy te vagy Isten?
Ezzel enyhén szólva van némi baj. Egyrészt, hogy Isten már egyszer eljött a földre emberi formában (Názáreti Jézusnak hívták), és nem éppen az volt a programja, amit te szeretnél itt a földön megvalósítani.
A második baj, hogy sem te, sem egyetlen más földi ember Jézus Krisztuson kívül nem volt soha Isten, mielőtt a földre született. Az összes többi ember teremtmény, ergo mielőtt megfogantak anyjuk méhében, nem léteztek. Te sem vagy kivétel. A Biblia azt írja, hogy akik az örök életre támadnak fel, azok teste hasonlóvá lesz a megdicsőült Jézus testéhez a feltámadáskor (Fil 3:21). Ebből azt gondolom, hogy nem Isten lesznek, hanem csak az Istenéhez hasonló létformába fognak jutni, feltehetőleg olyanok lesznek, mint az angyalok (Mt 22:30), de nem azon az úton, amit te gondolsz, hanem Jézus Krisztus követésén keresztül. Ő annál többet kívánt a tanítványaitól, hogy azokat szeressék, akik szimpatikusak nekik, hiszen ezt a leggonoszabb emberek is meg tudják tenni. Jézus tényleg felment a mennybe, és ha igaz, amit magáról mondott, hogy "Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához csak énáltalam" (Jn 14:6), akkor csak az ő a követésével lehet eljutni oda.
üdv Stefán
Van egy olyan filozófiai ontológiai irányzat, hogy szolipszizmus, ami azt vallja, hogy az ember egyedül önmaga létéről lehet meggyőződve, tehát ő az egyetlen létező a világban. De ez szerintem butaság.
Amúgyha te vagy Isten, hogyhogy kételkedsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!