Mi köze van Istennek a valláshoz (vallásokhoz)?
A világ egy ijesztő hely, ahol olyan dolgok történnek, amelyek nem igazságosak, és valójában az egésznek semmi értelme. És a legvégén mindannyian eltűnünk. Ezt nem tudjuk elviselni, ezért kitaláljuk Istent meg a mennyországot,feltámadást, hogy megnyugtassuk magunkat, hogy végül minden rendben lesz. Szerintem ez nem rossz. Csak éppen azt gondolom, hogy nem igaz.A túlvilágba vetett hit egy rosszindulatú téveszme, mivel alulértékeli a valódi életet, és eltántorít azoktól a tettektől, amelyek hosszabb, biztonságosabb és boldogabb életet biztosítanának.
A vallás tönkretette az embereket, mert Isten azt tanítja, hogy fojtsuk el a bennünk élő tigrist, és egy sereg rabszolgát csinál belőlünk, akik szégyellik ezt beismerni.
"A vallás tönkretette az embereket, mert Isten azt tanítja..." - pontosan ezért írtam ki a kérdést.....Miért feltételezed azt, hogy Isten hazugságokra tanítaná az embert?
A vallás a személyiség egységét érintő kétely terméke, a személyiség megváltozása - egyben az ember minden nagyságát és erejét emberfölöttinek és idegenként fogta föl, így önmagát kicsinyítette, saját két oldalát, a nagyon szánalmasat és gyengét, valamint a nagyon erőset és csodálatosat elválasztotta egymástól két szférára - az előbbit elnevezte embernek, a másodikat Istennek.
Bátorság és kockázatvállalás kell ahhoz, hogy megszabadulj a történettől, és úgy élj, hogy nem tudod, mit hiszel. Ha teret engedsz ennek a nyitottságnak, felfedezheted, amit valójában érzel, és a saját igazságod.
Én így tettem és sokkal borzasztóbb a végkövetkeztetés mint amire bármely vallás "vigaszt" adna..
érdekesen foglaltad össze az ember egyéniségét. Hát nézd, ez is egyfajta elképzelés, és én tiszteletben tartom a nézeted.
Viszont amióta megismertem Istent, azóta nem tudom elképzelni az életemet úgy, ahogyan írod:".. úgy élj, hogy nem tudod, mit hiszel."
Hiszen ez értelmet, célt adott az életemnek. Azóta vannak igaz, jó barátaim, és emberi kapcsolataim.
"A szervezet vallások emberi találmány,egy nép kontroll alatt tartásának hatalomtechnikai eszköze."
Ezt a kommunisták találták ki
"Minden vallásos dogma gátolja az embert"
Igen, a bűn cselekvésétől. Ez azért nem olyan gáz, nem? :)
A komminsták nem kitalálták,hanem megállapították.
Az meg hogy mi a bűn az csak nézőpont kérdése.
""A szervezet vallások emberi találmány,egy nép kontroll alatt tartásának hatalomtechnikai eszköze."
Ezt a kommunisták találták ki"
ezzel még a tanúk is egyetértenek. biztos ők is komcsik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!