Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi köze van Istennek a vallásh...

KZitus kérdése:

Mi köze van Istennek a valláshoz (vallásokhoz)?

Figyelt kérdés
Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert az itteni hozzászólásokból azt látom, sokan csalódtak ilyen, olyan okból a vallásban.

2021. júl. 19. 08:47
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
32%
Itt beszélnek össze-vissza.
2021. júl. 19. 08:57
 2/28 anonim ***** válasza:
31%

A világ egy ijesztő hely, ahol olyan dolgok történnek, amelyek nem igazságosak, és valójában az egésznek semmi értelme. És a legvégén mindannyian eltűnünk. Ezt nem tudjuk elviselni, ezért kitaláljuk Istent meg a mennyországot,feltámadást, hogy megnyugtassuk magunkat, hogy végül minden rendben lesz. Szerintem ez nem rossz. Csak éppen azt gondolom, hogy nem igaz.A túlvilágba vetett hit egy rosszindulatú téveszme, mivel alulértékeli a valódi életet, és eltántorít azoktól a tettektől, amelyek hosszabb, biztonságosabb és boldogabb életet biztosítanának.

A vallás tönkretette az embereket, mert Isten azt tanítja, hogy fojtsuk el a bennünk élő tigrist, és egy sereg rabszolgát csinál belőlünk, akik szégyellik ezt beismerni.

2021. júl. 19. 09:02
 3/28 A kérdező kommentje:

"A vallás tönkretette az embereket, mert Isten azt tanítja..." - pontosan ezért írtam ki a kérdést.....Miért feltételezed azt, hogy Isten hazugságokra tanítaná az embert?

2021. júl. 19. 09:07
 4/28 anonim ***** válasza:

A vallás a személyiség egységét érintő kétely terméke, a személyiség megváltozása - egyben az ember minden nagyságát és erejét emberfölöttinek és idegenként fogta föl, így önmagát kicsinyítette, saját két oldalát, a nagyon szánalmasat és gyengét, valamint a nagyon erőset és csodálatosat elválasztotta egymástól két szférára - az előbbit elnevezte embernek, a másodikat Istennek.

Bátorság és kockázatvállalás kell ahhoz, hogy megszabadulj a történettől, és úgy élj, hogy nem tudod, mit hiszel. Ha teret engedsz ennek a nyitottságnak, felfedezheted, amit valójában érzel, és a saját igazságod.

Én így tettem és sokkal borzasztóbb a végkövetkeztetés mint amire bármely vallás "vigaszt" adna..

2021. júl. 19. 09:27
 5/28 A kérdező kommentje:

érdekesen foglaltad össze az ember egyéniségét. Hát nézd, ez is egyfajta elképzelés, és én tiszteletben tartom a nézeted.

Viszont amióta megismertem Istent, azóta nem tudom elképzelni az életemet úgy, ahogyan írod:".. úgy élj, hogy nem tudod, mit hiszel."

Hiszen ez értelmet, célt adott az életemnek. Azóta vannak igaz, jó barátaim, és emberi kapcsolataim.

2021. júl. 19. 09:34
 6/28 A kérdező kommentje:
úgy tűnik ketten levelezünk, de gondolkodtál már a fő kérdésen:"Mi köze van Istennek a valláshoz (vallásokhoz)?"
2021. júl. 19. 09:36
 7/28 anonim ***** válasza:
71%
Semmi.A szervezet vallások emberi találmány,egy nép kontroll alatt tartásának hatalomtechnikai eszköze.Minden vallásos dogma gátolja az embert.Én mindenképpen szétválasztom a hit fogalmát az egyházaktól.A tanítás pedig alapvetően a szeretet lenne,ami egy olyan alapprivilégium amihez nincs szükség vallásra,nem eredhet bűntudatból sem pedig önmegtartóztatásból.
2021. júl. 19. 09:45
 8/28 anonim ***** válasza:
25%

"A szervezet vallások emberi találmány,egy nép kontroll alatt tartásának hatalomtechnikai eszköze."

Ezt a kommunisták találták ki

"Minden vallásos dogma gátolja az embert"

Igen, a bűn cselekvésétől. Ez azért nem olyan gáz, nem? :)

2021. júl. 19. 10:50
 9/28 anonim ***** válasza:
44%

A komminsták nem kitalálták,hanem megállapították.

Az meg hogy mi a bűn az csak nézőpont kérdése.

2021. júl. 19. 10:58
 10/28 anonim ***** válasza:

""A szervezet vallások emberi találmány,egy nép kontroll alatt tartásának hatalomtechnikai eszköze."

Ezt a kommunisták találták ki"

ezzel még a tanúk is egyetértenek. biztos ők is komcsik

2021. júl. 19. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!