Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi köze van Istennek a vallásh...

KZitus kérdése:

Mi köze van Istennek a valláshoz (vallásokhoz)?

Figyelt kérdés
Azért merült fel bennem ez a kérdés, mert az itteni hozzászólásokból azt látom, sokan csalódtak ilyen, olyan okból a vallásban.

2021. júl. 19. 08:47
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
44%

","Mi köze van Istennek a valláshoz (vallásokhoz)?"

Csak annyi,hogyha isten netán létezik akkor tuti ateista.

2021. júl. 26. 11:21
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek Istenben, de nem követek egy vallást se.
2021. aug. 6. 05:56
 23/28 A kérdező kommentje:

Ez közelíti a kérdést.

Miért nem követsz egyetlen vallást sem? Mi az oka?

2021. aug. 9. 14:04
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően csak annyi, hogy a vallások kihasználják az Istent önös céljaikra.
2021. szept. 14. 18:12
 25/28 A kérdező kommentje:

Ezt a nézete már másoktól is hallottam...kihasználják Istent önös céljukra.

Gondolod, hogy ehhez Istennek van köze?

2021. szept. 14. 19:42
 26/28 anonim ***** válasza:
53%
Részben igen, mivel minden az Isten akaratát szolgálja. Bármi ami történik, azt Ő rendelte el.
2021. szept. 14. 19:54
 27/28 A kérdező kommentje:

Lehetetlen, hogy a szeretet és az igazság Istene rendelné el azokat a dolgokat, ami ma folyik, zajlik a világban. Rengeteg ártatlan szenved...

Nem gondoltál arra, hogy az emberek helytelen döntései miatt szenvednek sokan? Az már másik téma, kérdés, Isten ezt miért engedi meg?!

2021. szept. 15. 19:53
 28/28 anonim ***** válasza:

Csak felszínre hozzá, hogy kiben mi is van valójában. Semmi gonoszat nem tesz, ugyan úgy szeret igazságos. Felhasználja az emberek gonoszságát annak érdekében, hogy akiket lehet megmentsen.

József története, Dávid király, mikor a saját fia támadt fel ellene.

De sok más történet van.

Mi nem látunk túl magunkon és a magunk boldogságán, az Isten viszont igen. Megmondta, hogy az övéi nyomorogni fognak testileg ezen a földön azért, hogy megmeneküljenek.

Mondok egy példát, mivel már a végződőknél járunk ezért nem sok évünk van hátra 5-10 szerintem, akik az Istenhez mennek, akik nem azoknak kicsit több. De nekünk már nincs 100 meg 80 évünk arra, hogy megtérjünk, ezért szükség van arra, hogy a gonosz megsokasodjon és megerősödjön, hogy a lehető legtöbb ember menekülhessen meg, mert így, hogy a gonoszság és a megtévesztés ilyen erőteljes, így lehetséges, hogy pár év alatt az Isten feddhetetlen embert faragjon belőlünk. Tehát tömören, azért sokasodott meg a gonoszság a világban, hogy nehezebb legyen megtérni, ezáltal gyorsabb a megtérés. Mint van bizonyos videójátékoknál, hogy minnél nehezebb szinten játszik az ember, annál több pontot ad.

Nem tudom mennyire érthető amit írtam. Remélem érthető.

Félre ne értse, nem az Isten okozza a gonoszságot, hanem az Isten felhasználja az emberek gonoszságát. A kettő között nagy a különbség. Azért engedi meg, mert egy népet készít magának.

2021. szept. 15. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!