Mi köze van Istennek a valláshoz (vallásokhoz)?
"Az meg hogy mi a bűn az csak nézőpont kérdése."
Nem igazán, főleg, ha egy abszolútum határozza meg, h mi a bűn. Onnantól baromira nem nézőpont kérdése. De józan ésszel sem igazán
"És ez az abszolútum mérhetlenül gonosz,maga a közöny."
Mi hívők pont az ellenkezőjéről tanúskodunk
Isten segítette a vallások létrejöttét. Azonban a bűnbeesés óta szétszóródott emberiségben nagyon sokféle földrajzi, társadalmi körülmény által sokféle vallás jött létre. Mindegyik vallás az adott életkörülményeknek és a kornak megfelelően alakította a kultúrát.
A fő tanítások azonban nagyon hasonlóak: Isten teremtette a világot, másokért való élet és szolgálat, a család fontossága, más embertársak fontossága és tisztelete, élet a halál után, a bűn koncepciója, a bűnből való kiút keresés, stb.
A sok közös vonás utal arra, hogy egy közös szellem ihlette valamennyit.
A vallás, amit egy elme vall. Vallhatja amit isten is vall.
Az egyháznak viszont semmi köze istenhez, sőt erősen istenkáromló a vallások több mint 99%a.
Zitus nem azt irtad hogy "Istenben csalodtak" a vallas miatt
ami pozitivum lenne, csak ugye emberek tobbsege Benne csalodik egy vallasban csalodas altal
nem tudni mit is varsz mivel fokerdesed arra is utalhatna hogy a ti SzentIrasotoknak mi koze van Istenhez? Jehova hoz?
valami koze csak van, mivel ha nem lenne akkor mi alapja lenne hitednek? Ahogy "vallasotokhoz" is kell legyen koze barhogy is nevezzetek Tanusagtevo Gyulekezet, Kozosseg
masfelol kisse rosszabb is ha "vallasban csalodas" kent nezzuk mivel ilyenkor is a vezetok vagy tagokban csalodas miatt csalodnak a "vallasban" vagyis egy egesz egyhazban, felekezetben is
elkonyvelik egyre szelesebb korben hogy az "rossz" nem helyes kovetni, hinni, jarni
inkabb hitetlenseg, vagy valami egyszemelyes hivoseg, tavhivoseg
...
nehez vissza adni a bizalmat
Xy4
Közveszélyes Kontár
Valóban nem azt írtam. Az oka az, engem továbbra is az érdekel,"Mi köze van Istennek a valláshoz (vallásokhoz)?"
Átfogalmazva akár ki is írhatod, ahogyan téged érdekel.
De miért jó az neked, (ha már a kérdésre nem válaszoltál), hogy az írásodban személyeskedsz?!
Tényleg nem tudod a kérdést értelmezni?
Nem rólam és a hitemről van szó! Ha érdekel, írok neked róla.
Írod:"masfelol kisse rosszabb is ha "vallasban csalodas" kent nezzuk mivel ilyenkor is a vezetok vagy tagokban csalodas miatt csalodnak a "vallasban" vagyis egy egesz egyhazban, felekezetben is" - felsorolsz dolgokat, de a lényeg, hogy a csalódás miatt az ember elveszíti az Istenbe vetett hitét. De mi köze ehhez Istennek?
Például: én ÉDESNYA vagyok. Ha valamennyire ismersz mint embert, talán kötődsz is hozzám, de csalódás ér velem kapcsolatban.Hibás ezért/ebben a saját ÉDESANYÁD? Rá is haragszol majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!