Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet felismerni, hogy...

Hogyan lehet felismerni, hogy melyik az igaz vallás? -m.cs.-

Figyelt kérdés
2021. dec. 1. 18:23
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
94%
Én úgy állok hozzá, hogy az, amelyikkel a legjobban egyezik a saját erkölcsöd. Ez mindenkinek más, nincs egyetlen egy, univerzális „igaz vallás”.
2021. dec. 1. 18:31
 2/30 anonim ***** válasza:
8%

Egy bibliai rész pont errről szól:

"

Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

18

Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

19

Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felviteték a mennybe, és üle az Istennek jobbjára.

20

Azok pedig kimenvén, prédikálának mindenütt, az Úr együtt munkálván velök, és megerősítvén az ígét a jelek által, amelyek követik vala. Ámen!

"

Az igaz keresztényeket követő jelek:

- nyelveken szólnak

- démonokat űznek (sikeresen)

- betegekért imádkoznak, és meggyógyulnak

- a prédikációt is ezek a jelek követik: démonoktól szabadulás, betegségekből gyógyulás, stb.

2021. dec. 1. 19:31
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázni kell az ilyen "igaz keresztényekkel", mert Krisztus óva int minket tőlük:

"Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak majd, nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy így megtévesszék, ha lehet, a választottakat is."

Itt vagy hatalmas show műsor vagy akár démoni megszállás is lehet éppen:

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

2021. dec. 1. 20:18
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
#3 nagyon igaz, veled értek egyet
2021. dec. 1. 20:22
 5/30 anonim ***** válasza:
65%

Pascal matematikus, fizikus, gondolkodó gondolatmenete megfontolandó:

" Kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban? Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert akárki mondhatja, kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról."

engem 3 dolog együttállása győz meg a kereszténység igazságáról:

- Jézus szellemisége és élete

- Jézus csodái, feltámadása a halálból

- Jézus által beteljesített ószövetségi próféciák és szimbólumok

2021. dec. 1. 20:25
 6/30 anonim ***** válasza:
29%
Több év aktív kereszténységgel a hátam mögött arra jutottam, hogy a kereszténység biztosan nem lehet az igaz vallás, hanem egy téveszme. Más vallásokat nem igazán ismerek, de a kereszténységgel kapcsolatban már eldőlt számomra, hogy hamis.
2021. dec. 2. 00:30
 7/30 anonim ***** válasza:
85%
Illetve még az ilyesmi vallásokról, mint a szcientológia is tudom, hogy hamis.
2021. dec. 2. 00:32
 8/30 anonim ***** válasza:
75%

A Bibliában állítások vannak, ezt be is kell bizonyítani, hogy igaz.

Ha valaki nem hisz ebben akkor ez semmit sem jelent neki.

Igen megfontolandó.

"Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak"

Abszolút hamis.

A Biblia tele van prófécia jellegű nem próféciákkal.

Hogy egy prófécia igaz legyen kell hozzá:

-határozott időnek mikor teljesedik be

-pontos megfogalmazás, hogy ne találgatni és értelmezni kelljen (hogy ne lehessen félreértelmezni)

-ne olyan dolog legyen, amifelé aktívan dolgoznak emberek

(ennyi erővel rendelhetnék egy pizzát és mondhatnám egy óra belül itt lesz, milyen pizza lesz stb...)

-Bibliában több olyan rész van, amit kutatók "hamisítványnak" vagy inkább változtatásnak (forgery) tartanak, szóval még annyira sem lehet komolyabban venni, mint a többi részét a Bibliának

-Az ótestamentumhoz hozzáfértek, amikor már az újat írták, lásd előző pontom

-számos más logikai hiba

2021. dec. 2. 01:14
 9/30 anonim ***** válasza:
84%

2.

Az össze foglalásból ez lemaradt

"és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik"

Ezzel már le lehetne tesztelni hogy ki is hisz. Aztán legrosszabb esetben vagy nem hit egyik tesztalany sem vagy pedig nem igaz amit ír.

2021. dec. 2. 07:59
 10/30 anonim ***** válasza:
90%

Ha fel lehetne ismerni akkor nem lenne annyi vallás.

Az se biztos hogy van igaz vallás.

Én azt tudom javasolni hogy nézz utána a vallásoknak és

- válaszd azt amelyik neked a legszimpatikusabb, mivel senki nem fogja tudni megmondani hogy melyik is az igazi maximum erőltetni tudják a saját beképzelt elképzeléseiket

- az olvasottak alapján higgy azokban a dolgokban amik számodra bele illenek a képbe így pedig egy mixelt vagy egy "hiányos" (olyan értelemben hogy nem hiszel el mindent abból amire a hitedet alapozod ), "új" dologban hinnél.

- Ott van még az ateizmus is végül ha egyik vallást sem találod meggyőzőnek

2021. dec. 2. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!