Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kit szeretsz jobban?

Kit szeretsz jobban?

Figyelt kérdés

Istent(Mennyei Atyánkat) és Jézust szereted jobban vagy a családod? Monda Jézus: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe. Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám.

Máté 10:34‭-‬

2021. dec. 1. 15:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
Ez az igevers elég abberràlt de meg rengeteg ilyet lehetne bemasolni a Bibliabol ide
2021. dec. 1. 16:27
 12/17 anonim ***** válasza:
62%

Nem a kerdes provokativ, hanem a Biblia, onnan lett idezve a szoveg.

2021. dec. 1. 16:32
 13/17 anonim ***** válasza:
36%

Istent. Ha a családodat szereted ott Isten Munkálkodik Isten a szeretet.

Ha nem csak kiragadsz kontextus nélkül 1 mondatot a Bibliából és elolvasod az evangéliumot megérted Jézus üzenetét a szeretetről amit a családod iránt érzel. Jézus azt tanította, még akkor is szeretet legyen benned mások iránt tehát a családod iránt is amikor ők téged gyűlölnek

2021. dec. 1. 17:06
 14/17 anonim ***** válasza:
O kardot hozni jott, le is irja. Karddal akarja terjeszteni a szeretetet?
2021. dec. 1. 17:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Kiírtam kíváncsiságból szavazással https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
2021. dec. 1. 17:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Ennek a résznek Jézus korában volt igazán jelentősége, amikor családokat megosztott az, hogy Jézust elfogadják vagy nem. Nem volt szabad vallásválasztás, úgymond.

A zsidó hagyományok nevében kényszeríteni akarták Jézus híveit, hogy ne kövessék. Jézus elég kihívóan, provokatívan fogalmaz néha. Nem szó szerint kell érteni, hogy gyűlöljük meg a családunkat, hanem hogy ha el akarnak tiltani Jézustól, akkor ne vegyük figyelembe a kérésüket. Természetesen ez nem a szektákhoz való ragaszkodásra vonatkozik!

Egy nagyon jó film erről, kedvenc filmem:

Kérdező, nézd meg a főszereplő, Jehudah, hogyan "gyűlölte" a családját:

Messiás Beteljesült prófécia

https://www.youtube.com/watch?v=mo63bwgj9Ns&t=955s

2021. dec. 1. 17:43
 17/17 anonim ***** válasza:

"Ez komolyan szerepel így a bibliában? Ilyeneket olvasva sajnos Istenről alkotott pozitív képem összeomlik."

Komolyan szerepel, de egyrészt ez egy kiragadott mondat és mindent kontextusban kell értelmezni (A Bibliában az is benne van, hogy "Nincs Isten").

Másrészt fordítással sokat torzul a szöveg. Az eredeti nyelvben, az ógörögben 3 szó van arra, hogy "szeretni". Ők három különböző értelmű szóval fejezik ki azt, amit mi eggyel.

Itt arról van szó, hogy ne kerüljön egy családtag vagy bárki Isten helyébe. Istent máshogy szeretjük, mint a családtagot. A gond ott van, hogyha egy élőlényt "istenítünk" úgymond.

Ezért én a feltett kérdésre sem tudok válaszolni. Egész másképp szeretem Istent, aki a Teremtő, mint pl. a családtagomat. Mintha megkérdeznék, hogy kit szeretsz jobban: a házastársadat vagy a gyerekedet? És most tételezzük fel, hogy normális, szerető kapcsolatokról van szó. Nincs jó válasz, mert egészen más szerepben vagyok a házastársam és más szerepben a gyerekem irányában.

Isten felé meg pláne más szerepben kell lenni. Elég rossz lenne, ha úgy szeretném, mint a gyerekemet.

2021. dec. 2. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!