Kit szeretsz jobban?
Figyelt kérdés
Istent(Mennyei Atyánkat) és Jézust szereted jobban vagy a családod? Monda Jézus: „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe. Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, nem méltó hozzám.
Máté 10:34-
2021. dec. 1. 15:30
1/17 anonim válasza:
Érzek egy enyhe provokációt a kérdésben. Jelentve!
3/17 anonim válasza:
Nyilván a családomat.
Ekkora hülye kérdést.
5/17 anonim válasza:
Ez komolyan szerepel így a bibliában? Ilyeneket olvasva sajnos Istenről alkotott pozitív képem összeomlik. Ezt olvasva egy egoista, önző gonosz valamire gondolok. Olyan érzésem lesz, mint a Csillagkapu sorozatban az ori (oráj), hogy az emberek imádatából, vak hitükből nyertek energiát, az éltette őket. Minél többen imádták, annál erősebbek lettek, ezért az egész univerzumot meg akartám téríteni.
6/17 anonim válasza:
Aha, tehát eszerint, ha én- és mindenki más a világon, aki nem Istenkét szereti jobban, mi nagy faxkalapok vagyunk, akik akár a pokolban is éghetnek. Fenntartom a lehetőséget Isten létezésére, de a Bibliában nem hiszek. Ha ez tényleg benne van, Isten elvárja, hogy mások őt magasztalják, ami nem éppen a feltétel nélküli szeretetet és igazságot tükrözi. Élhet valaki segítőkészen, rendesen, de ha nem a Nagyfőnököt imádja családja helyett, ha egyáltalán kedveli a Nagyfőnököt, máris mehet a pi**ába. Na tudjátok, kinek kell ilyen Isten.
7/17 anonim válasza:
Ez a vallás-kultúra rovatba tartozik!!!
8/17 anonim válasza:
Én szavazást is csatoltam volna a kérdéshez. Kíváncsi lennék rá, hogy mit válaszolna a hívők többsége, ha ezzel kapcsolatban lennének számon kérve.
9/17 anonim válasza:
Véleményüket a lepontozásokban fejtik ki úgy látom.😅😅😅
10/17 anonim válasza:
azt is mondta, hogy a legfontosabb parancs, hogy szeresd felebarátodat. érzek itt némi ellentmondást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!