Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúk hogyhogy...

A Jehova tanúk hogyhogy ajánlják az oltást?

Figyelt kérdés

Nagyon sok vallási fanatikust láttam fb-n, akik szerint aki oltat nem bízik istenbe (aszpirint azért beveszik meg ha betegek valahogy mégis rohannak orvoshoz), szal gondoltam már rákeresek mit mondanak a Jehova tanúk, mert ugye itt is mindenki azt írja a legfanatikusabbak, meg buták stb. Meglepetésre ajánlják a vakcinát, elutasítják a konteókat, több videot is láttam. Írtam is néhányukkal, vannak itt az oldalon sokan. Azt mondják ajánlott, de nem kötelezik őket, egyéni döntés.

Ez szembe megy azzal, amit eddig olvastam itt róluk, hogy lehet ez ?

2021. dec. 1. 09:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Írjon már ide egy JT, mert itt a válaszolók csak találgatnak!
2021. dec. 1. 14:06
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

Nem konkrétan ajánljuk, de nem zárkózunk el tőle és tapasztalataink szerint az oltás hasznos.

A járvány kezdete óta gyorsan reagált a szervezetünk. Mielőtt hivatalosan be lettek volna tiltva a társas összejövetelen, már online összejöveteleink voltak. A járványügyi adatokat pedig külön is vezettük/vezetjük.

Mindazonáltal a főhivatalban tevékenykedő testvéreink 98%-a be van oltva. Ebből kifolyólag elvetjük az olyan összeesküvéseket, miszerint az oltottak meghalnak az oltástól.

Ezenkívül statisztikákat vezetünk arról is, hány oltott lett mégis beteg, hány testvérünk hunyt el Covidban oltottan és oltatlanul. Illetőleg a halálozási rátáról is. Ezekből az adatokból az látszik, hogy az oltott testvéreink közül nagyon-nagyon ritka a súlyos megbetegedés.

Ezeket az adatokat felolvassuk az összejöveteleken, kb havi 1x a legfrissebeket. De mindenki szemelyesen dönt, hogy oltat, vagy nem oltat. Az adatokból az látszik, hogy működik, de senkit sem befolyásolunk. Erre külön is kitérünk, hogy személyes döntés és a véleményünket elmondhatjuk, de vitákba ne szálljunk bele.

2021. dec. 1. 14:38
 13/18 anonim ***** válasza:
55%
14-es, te is JT vagy? Ha nem , akkor vegyél vissza!
2021. dec. 1. 16:15
 14/18 anonim ***** válasza:
11# A 3-as válasz miatt írtam. Ezt sem lett volna nehéz kitalálni.
2021. dec. 1. 20:03
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

"akik szerint aki olttat nem bízik Istenbe "

tudod a hülyékkel az Úr sem tud mit kezdeni.

van erre egy történet,

egy hajós, hajótörést szenved a tengeren , és már süllyed a hajója, de szerencsére arra jön egy halászhajó, és dobja a mentőövet ,hogy vegye fel,

de ő integet ,hogy nem kell neki, mert ő hívő és az Isten nem engedi őt elveszni.

na hánykolódik tovább, arra jön egy luxus yacht , dobják neki a mentő övet, de ő megint integet , hogy nem kell, mert őt az Úr nem engedi elveszni.

hánykolódik tovább és már azért eléggé el van süllyedve, na arra jön egy óceánjáró, ledob neki egy mentőkötelet, hogy másszon fel de megint integet, hogy nem kell neki, mert ő mindennap imádkozik és a Teremtő nem engedi őt meghalni, és ez a hajó is tovább megy.

és akkor megtörténik aminek nem szabadna megtörténnie, elsüllyed a hajótörött és meghal, mivel jóravaló, hívő, az Urat tisztelő, tisztességes ember volt a menyországba kerül, és ott találkozik az Istennel és mindjárt számon is kéri ,hogy miért engedte őt meghalni,

és az Úr válaszol, te szerencsétlen Istenbarma , a világnak legkisebb férgecskéje

három hajót is küldtem a megmentésedre de neked egyik sem felelt meg.

a hülyékkel nem tudok mit kezdeni.

2021. dec. 1. 20:07
 16/18 anonim ***** válasza:

17.

Azt is én írtam. :D

Bocsi. Félre érthető lett a megfogalmazás.

Az mondandó azért remélem érthető.

2021. dec. 1. 20:59
 17/18 anonim ***** válasza:
56%

Vidiripi

"Igen, ilyeneket olvastam, gondoltam hogy a jt-k is ezt vallják majd, mert a csapból is az folyik, h fanatikusok..."

Kérdező azért ért kellemes meglepetés mert félreértetted a dolgokat!

Jehova tanúit úgymond lehet fanatikusnak titulálni. De az a vallásra vonatkozik a vallásukat vagy inkább a vallási szervezetüket illetően fanatikusak és ezt kell érteni alatta!

- És nem árulok el nagy titkot azzal hogy más egyházaknál is vannak oltott és oltatlan emberek.

- Mindenkinek egyéni döntése hogy kéri az oltást vagy sem.

Persze van kivétel mert ugye aki az egészségügyben, iskolában vagy hasonló helyen dolgozik az sajnos sokkal inkább kényszerítve van ha megakarja tartani az állását!

Én ezt finom szólva zsarolásnak hívnám.

Amely bűncselekménynek számít, legalább is bizonyos esetekben!

Szerintem a legjobb példa az egészségügyi dolgozók.

Közülük is sokan vannak aki nem oltatták be magukat inkább felvállalták azt hogy ez miatt kirúgják őket!

- És érdekes hogy amíg nem volt kötelező addig nagyon sok egészségügyben dolgozó nem oltatta be magát. Köztük orvosok sem. Pedig ők aztán tényleg ott voltak!vannak a frontvonalban és még így is vállalták azt hogy oltás nélkül dolgoznak. Illetve dolgoznának ha időközben el nem küldték volna őket!

- Miért nem vállalták hogy beoltassák magukat?

- Miért dolgoztak volna továbbra is oltás nélkül?

2021. dec. 23. 16:54
 18/18 Robert0712 válasza:
0%
Szia ! Manapság már teljesen napvilágot látott az a tény hogy az oltások rendkívül károsak sok az elhalálozás, és ahol több az atoltotsag több a vírusos még pici apró fém repeszek pengekre bukkantak rá az orvosok világ szövetsége által el ismert tények jehova tanui még is a hu rabszolga által engedélyezték én és a -féleségem nem tartozunk semmilyen vallásba csupán józan paraszt ész ösztönzött arra hogy ne hogy be oltasuk magunkat tehát akiket az isten véd azokat hogy engedheti hogy be oltassak magukat ez a hu rabszolga ez vicc ugyan is jehova tanú mindent a hu rabszolga álltal tesznek .
2022. jún. 7. 00:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!