Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokszor hallom, hogy a Bibliát...

Sokszor hallom, hogy a Bibliát cannonizálták de nem teljesen értem, hogy egy mai nagy multinak hogyan volt bármiféle szerepe 2000 éve?

Figyelt kérdés
Biztosan triviálisnak tűnik a kérdésem, de csak arra tudok gondolni, mint azt hiszem a Porsche esetén, hogy a mai márkajelzés alapján sportautókra gondolunk, de például a második világháborúban ha jól tudom tankokat is gyártottak. Szóval a mai Canon márka az korábban teljesen mással foglalkozott, és akkor vallási szerepet töltött be, most meg a nyomdai iparban van? Mert ez elég abszurdnak tűnik. Köszönöm előre is a segítségeteket!

#canon biblia #canonizálták a bibliát #canon gyár bibiliai munkálatok
2021. nov. 28. 10:04
1 2
 1/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
84%
Viccnek ez elég szar, és rossz helyre is írtad ki.
2021. nov. 28. 10:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon béna vicc, el se mosolyodtam.

Amúgy kanonizálásként keress rá és olvasd el a Wikipédia cikkét róla. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

2021. nov. 28. 10:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Semmiféle poén szándékom nem volt vele. Nem értem, ezt a fajta felsőbbrendűséget, honnan jön a bátorság hozzá. Elég önérzetesen nyilvánultok meg, ahhoz képest biztosan vannak olyan dolgok, amiket én tudok jobban és nem ti. De én mégsem viselkednék így, veletek ellentétben.
2021. nov. 28. 10:57
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha a borotválkozás bűn volna, akkor a földművelés is? Ha megművelem a földet az azt jelenti, hogy az Isten valamit nem jól csinált?
2021. nov. 28. 11:12
 5/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
80%
#3: Én kérek elnézést, hogy nem néztem ki belőled azt, hogy mennyire buta vagy. Mert sajnos ez a másik lehetőség. Szerintem maradjunk annál, hogy poénkodni akartál, csak épp szarul sült el. Ez nem felsőbbrendűség, egyszerű tény.
2021. nov. 28. 11:15
 6/12 A kérdező kommentje:
Az utolsó választ nem értem.
2021. nov. 28. 11:15
 7/12 anonim ***** válasza:
Miért? Az utolsó előttit érted?
2021. nov. 28. 11:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Tessék?
2021. nov. 28. 13:02
 9/12 anonim ***** válasza:

A cégnévnek és a kanonizáció szónak semmi köze egymáshoz.

Az egyház megírta az Újszövetséget, majd összeválogatták. Eleinte nem értettek egyet abban, hogy milyen iratokat találtak ihletettnek, aztán lassanként megszületett az egyetértés, amit szabályba (kánon) is foglaltak. A kánon szavunk a latinból származik, eredeti jelentése szabály. Az egyházi jogot magyarul nevezik kánonjognak, és a zenében kánonnak nevezett éneklési mód, illetve műfaj neve is a szabályszerűségre utal (mert szabályozva van, hogy melyik szólam melyik ütemben lép be).

A Canont japánok alapították, és egy japán bódhiszatváról nevezték el magukat (Kannon, kínai néven Guanyin).

2021. nov. 28. 13:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Magyarul kanonizáció, de nem cannon, Canonisatio:

[link]

2021. nov. 28. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!