A Földünkön kívül más Bolygón lehet élet? Mi erre A katólikus vallás álláspontja?
#30 + #31
Jaj, tökfejkém. Annyira nem veszed észre, hogy mennyire valláskárosult vagy. Minden válaszoddal csak az enyéimet igazolod, olvasd csak vissza. Egy elveszett gyermek.
Nem baj, hogy te ilyen vagy (már kértem rád Freyr gyógyítását), csak ne tennéd itt a fejedet. Annyit tégy meg a világért, hogy nem szaporodsz. Szívem szakadna egy gyerekért, akinek ennyire sötét szülője lenne. Legalább a helyesírás menne, de ahhoz is gyenge vagy.
Majd ne csodálkozz, amikor a halálod után lent szenvedsz majd a hamis prófétákkal és hazugokkal. Majd küldök képeslapot a Valhallából.
Vigyázz, nehogy a Sátán éjszaka elkapjon! XD Mindjárt megidézem neked, jujuj.
#32 te mar most a pokolba szenvedsz idegen isteneket elohimeket imadsz. Thor az maga a satan.
A föld lapos es ez nem valtozik akarmennyire vergődsz
Es ez neked szol
Zsoltárok 81:10 HUNB
Ne legyen más istened, idegen istent ne imádj!
2 Mózes 20:3-6
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
3 Ne imádj más istent rajtam kívül![a]
4 Ne készíts semmiféle bálványt magadnak: se bálványszobrot, se képet, amely fönn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben lévőkre hasonlít! 5 Idegen istenek, vagy bálványaik előtt meg ne hajolj, s őket ne imádd, mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékenyen szerető Isten vagyok! Akik ebben vétkeznek, azok gyűlölnek engem, s ezért megbüntetem őket. Sőt leszármazottjaikat is megbüntetem a harmadik és a negyedik nemzedékig. 6 Ugyanakkor hűséges szeretettel bánok azokkal, akik szeretnek engem, és engedelmeskednek parancsaimnak. Sőt, utódaikkal is így bánok, ezer nemzetségen keresztül.
#33 + #34
Ennyi üres locsogást (nyugi, nem olvastam el a hablaty udézete)... Mindegy, a Sátán közelségét kívánom! Biztos jól összeillenétek. ;)
Én tényleg nem nagyon értem szegény lapos föld hívőket. Amikor lemegy a nap, akkor szerintük hova megy? Csak telefonálni kéne különböző országokba, s leellenőrizhetik az időeltolódás tényét. Valahol mindig dél van, valahol mindig feljön a nap és valahol mindig lemegy. Ez hogyan magyarázható gömbölyű Föld nélkül?
A bolygókat azért hívjuk bolygóknak, mert bár közönséges csillagnak látszanak, de szabad szemmel is megfigyelhető sajátos mozgásuk van, úgymond bolyonganak a csillagok között. A közönséges csillagok ugyanis szigorúan mindig együtt mozdulnak az égbolton csillagképeket alkotva, a bolygók azonban idővel szép lassan átmennek egy másik csillagképbe vagyis bolyonganak.
A katolikus állsáspont szerint teljesen lényegtelen, hogy van-e élet a Földön kívül, ha ez alatt ember alatti állatvilágot értünk. Földönkívüli értelmes lények léte azonban már felvetne teológiai problémákat. Ha mégis léteznének akkor, rájuk is érvényes kell legyen a krisztusi megváltás, vagyis nekik is úgymond meg kéne térniük. Persze ha erre nem lennének vevők, s mondjuk kiderülne, hogy az emberiség valójában egy UFO tenyészet, akkor a kereszténység nagyjából becsukhatja a boltot.
Az UFO históriák, azonban akkora baromságok, hogy akkor sem érdemes elhinni ha igazak. Én úgy vélem, hogy az UFO hit egyfajta modern idióta vallás. Olyan sokan olyan sok minden látnak, hallanak és átélnek: angyalokat, isteneket, szenteket, kísérteteket, yetiket, az UFO élmények csak egyike ezeknek. Beteges elmék agyszüleménye, akik nem igen tudnak különbséget tenni a valóság és az állomviláguk között. Az UFO hit szerény nézetem szerint démoni inspiráltságú.
"bolygók azonban idővel szép lassan átmennek egy másik csillagképbe vagyis bolyonganak"
Okorseg
Az a baj hogy az egyház elfogadta hogy a csillagok bolygók létezik a világ egyetem… nem a föld a világ közepe hanem a nap és ezek gömb alakúak….
Földön kívüliek? Eddig nem jutottak de tényleg felesleges az egyháznak ezzel foglalkoznia mert ezzel a tudománynak kell mert először is
Nagyon de nagyon kis esely van földön kívüli életre még kevesebb ami intelligens!
A tudomány csak a mi galaxisunkban ami leírhatatlan nagy kb 7-8 értelmes életet számol de meg merem kockáztatni mi vagyunk az elsők mivel maga a föld nagyon különleges pont olyan távol van a naptól amennyire kell és kialakult a megfelelő mágneses mező is!
Minden esetre menjünk bele a dologba!
A skandinávok nagyon jól gondolkodtak! Alapból több világ van
Midgard/föld svartalfheim:törpök-sötét elfek világa, alfheim-elfek világa, musoelheim-tűz óriások világa, Nifleheim-Lidércek világa, helheim-halott lelkek világa, jotunheim-jég óriások világa, Vanaheim és asgard az istenek világa volt
A lényeg! Alapból több olyan világ van ami nem isteni vagy szellem világ hanem alapból ott vannak a törpök sötét elfek és fény elfek illetve jég és tűz óriások!
Ha be bizonyosodik hogy van értelmes élet akkor át kell gondolni a teremtés történetet! Ha az idegen faj mítosza nagyon hasonló lesz akkor lehetséges hogy tényleg van valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!