Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyországban van börtön,...

A mennyországban van börtön, vagy olyan elkülönített csoportok, akik között feszültség van?

Figyelt kérdés
A bűneink és a bűnösök kísérteni fognak minket? Vagy kitörlik a személyiségünket és emlékeinket?

2021. nov. 24. 00:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
31%
Undorito, hogy valaki kereszteny legyen es elhiggye magáról, hogy ő képviseli a jót az élet és emberellenes vallásával. Undorító, hogy a pogány népek írtását támogatod. A lelked nem lesz hosszú életű halál után, arról tudjál.
2021. nov. 24. 15:33
 12/16 anonim ***** válasza:
Undorító hogy a Satant imádod Isten helyett. Neked el kéne hogy egy kolostorba zarjanak. Ha visszajönnek az inkvizíció én mint keresztény református feljelentenelek a katolikusoknál. Pláne ha jó pénzt kapnék érte. Mi nem tudjuk az ilyen kárhozatfiát mint te. A pokolba fogsz te jutni akármit írsz nekem te apostata
2021. nov. 24. 15:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Anjutca te cska por.és hamu leszel, semmi több. Külön kérném Sátánt, hogy dorgáljon meg, bár ahhoz kis hal vagy.
2021. nov. 24. 15:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Jézus a Bibliában emleget börtönt a halál utáni életre vonatkozóan:

Lukács 12:58 Amikor ellenfeleddel a bíró elé mész, igyekezz vele még az úton kibékülni! Máskülönben a bíró elé visz, aki átad a börtönőrnek és az börtönbe zár téged!

Szerencsére ebből a börtönből előbb-utóbb ki lehet jönni, a büntetés kifizetése után:

Példázat az adós szolgáról

34 Majd a király haragjában átadta ezt a szolgáját a börtönőröknek, hogy tartsák fogva, amíg ki nem fizeti minden adósságát.

35 Bizony, így bánik veletek Mennyei Atyám is, ha szívből meg nem bocsáttok annak a testvéreteknek, aki vétkezett ellenetek!”

Úgyhogy mire a mennybe jutnak addigra nem lesz a szívükben harag vagy ellenségesség.

2021. nov. 24. 20:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Hiába tér meg! Attól még a pokolba kerül mivel isten ítélkezik és a bűnt bűnhődéssel jutalmazza!

A mennyországban nyilvánvalóan nincs börtön mert az maga a pokol!

Valamint kétlem hogy egy kannibál valaha is meg tér hacsak nem úgy evett embert mint pl azok a repülőgép balesetet szenvedők akik egy jéghegybe ütköztek és azért ették meg a hallottakat hogy túléljék!

+ nem kis traumát és bűntudatot éreztek ezek az emberek! Szerintem ilyenkor ez nem mondható gonosz tettnek lehet hogy bűnös viszont nem azért csinálták mert erre vágytak

Visszatérve nem hinném hogy a pokolbol sokan távoznának! Ha még is akkor annak lelke meg váltatott valamint nem hinném hogy a mennyben lévő személy haragot érezne tovább!

Esetleg azt tudom elképzelni hogy ugye a menny és pokol szellemi világ emiatt sem a tér úgy létezik ahogy nálunk! (Habár nálunk is szinte végtelen és folyamatosan tágul szoval…..)

Lehetséges hogy a mennybéli személy nem tud erről sőt jobb is! És még valószínűbb hogy sosem fognak találkozni ha csak mindkettő nem azt akarja!

És lehetséges szerintem a mennyből is lebukni arra az alapra alapozni hogy az angyalok is képesek voltak elbukni és a mennybol a pokolba zuhanni!

2021. nov. 24. 20:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem hiszem. Ott már csak angyalok vannak, nincs bűn. Az el van törölve.

Erre Jézus mondott egy példabeszédet. Méghozzá azt, hogy ki leszünk válogatva konkoly és szép búza. Ez alapján olyan lesz, mint pl te vagy én gyümölcsevés idején. Ami rohad azt eldobod, nem adsz neki más esélyt.

2021. nov. 26. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!