Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus miért tett csodákat?

Jézus miért tett csodákat?

Figyelt kérdés

Jézus egy városkába érkezett, és amint sétálgat az utcán, meglát egy embert, aki ismerős neki. Gondolkodik, hogy hol is látta már korábban, aztán hirtelen eszébe jut, hogy ez volt az az ember, akit a vakságából gyógyított ki évekkel korábban. A fickó épp egy prostituált után szalad, de Jézus odalép hozzá, megállítja, és így szól:

Emlékszel még rám?

A fickó így válaszol:

Hogyne emlékeznék! Soha nem fogom megbocsátani neked, amit velem műveltél! Amikor vak voltam, boldogan éltem, hiszen nem láttam semmi szépséget. De te jöttél, és meggyógyítottad a szememet. És most mondd, mi a fenét kezdjek a látásommal? Folyton csak a gyönyörű nőket bámulom, utánuk rohangálok minduntalan!

Jézus nem akar hinni a fülének. Teljesen megdöbbent a hallottakon:

Azt hittem, nagy szolgálatot tettem ennek az embernek, ő pedig haragszik rám! Azt mondja, hogy amíg nem látott, soha nem gondolt a nőkre, eszébe sem jutott, hogy léteznek prostituáltak. De amióta lát, a szeme világa csak tönkre teszi a lelki békéjét.

Jézus egy szó nélkül faképnél hagyja a férfit – mit is mondhatott volna erre? Ahogy megy tovább az utcán, meglát egy másik férfit, aki épp a sáros árokban fetreng, és mindenféle zagyvaságot mormog magában – úgy tűnik, rendesen felöntött a garatra. Jézus kihúzza az árokból, és őt is felismeri. Eszébe jut, hogy az illető neki köszönheti, hogy tud járni, hiszen korábban nyomorék volt; igaz, ebben az állapotában is csak alig áll a lábán. Jézus őt is megkérdezi:

Emlékszel még rám?

A férfi így válaszol:

Hát persze, hogy emlékszem! Akármennyit iszom, neked akkor sem fogok megbocsátani soha! Te tetted tönkre a békés életemet! Amikor még nem volt élet a lábamban, sehova nem tudtam elmenni. Békében éltem – nem volt se verekedés, se hazárdjáték, nem voltak ivócimborák, és persze kocsmába se jártam. Amióta meggyógyítottad a lábamat, azóta egyetlen percre sem tudtam békésen, csendben üldögélni, mint régen. Állandóan csak rohangálok, hol ez után, hol az után… aztán amikor elfáradok, szépen berúgok a kocsmában. Láthatod, mi lett belőlem! Ezért a szörnyűségért te vagy a felelős! Figyelmeztetned kellett volna mielőtt meggyógyítottad a lábamat, hogy az egészséges lábakkal ilyen dolgokra számíthatok. De te erről nem szóltál egy szót sem! Egyszerűen csak se szó, se beszéd, meggyógyítottál! Anélkül hogy tőlem engedélyt kértél volna!

Jézus annyira elképedt a hallottaktól, hogy úgy döntött, azonnal elhagyja a várost ezt gondolva magában:

Ki tudja, még hány hasonló emberrel találkoznék itt?

De alig hagyta maga mögött a városkaput, meglátott egy embert az út szélén, aki épp arra készült, hogy felkösse magát egy fára. Jézus rákiáltott:

Hé, mit csinálsz te ott?!

A férfi felháborodva válaszolt:

Már megint te vagy az?! Egyszer már meghaltam, de te erőszakkal feltámasztottál! Most nincs munkám, a feleségem elhagyott, mert azt mondja, hogy a halottakat nem lehet feltámasztani, és meggyőződése, hogy csak szellem vagyok. Senki nem akar szóba állni velem. A barátaim rám se hederítenek többé, a szomszédok nem mernek rám nézni. Mit a fenét csináljak?! És akkor most, hogy fel akarom kötni magam, megint megjelensz! Mi ez, valami bosszúhadjárat?

Képtelen vagy békén hagyni engem? Most még fel se köthetem magam! Egyszer már meghaltam, akkor feltámasztottál – ha most felkötöm magam, biztos újra feltámasztasz! Annyira elmerültél a csodatevésbe, hogy bele sem gondolsz, hány embernek nyomorítod meg az életét a csodáiddal!

A történetek nem kerültek bele a Bibliába, a szúfi irodalomban találhatók meg. A fanatikus keresztények azt is mondhatják, hogy egyik sem igaz, de mindenesetre elgondolkodtatóak.

2021. nov. 21. 12:08
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
80%
hát érdekes...mindenesetre van benne valami igazság
2021. nov. 21. 12:27
 2/24 anonim válasza:
75%
én például skizofrén vagyok és ha odalépne hozzám Jézus h megakar gyógyítani nem hiszem hogy engedném neki mert most boldogabban élek mint mikor egézséges voltam
2021. nov. 21. 12:28
 3/24 anonim ***** válasza:
0%
Ha egy személyiségzavaros pszihikai beteget vagy egy megszállottat gyógyított volna meg Jézus már úgy érzem hogy teljesen és tudná gondolkozni normálisan meg írni akkor az illető térdre borul a előtte halakat adva és aztán élne mint a többi ember a keresztény életet. Jó ember lenne, templomba járna meg boldog volna.
2021. nov. 21. 12:31
 4/24 anonim ***** válasza:

Hálákat adva

Mert aki nem oszihikai beteg az boldog. Én ebbe biztos vagyok. Gondoljatok akire meg ahogy akartok a válaszom alapján. De ha egy oszihikai beteget meggyógyítani Jézus az azután normális volna és jó ember .ég a követője Jézusnak. Mert nem felejtené el hogy a pokol tornácából hozta ki.

2021. nov. 21. 12:34
 5/24 anonim válasza:
0%
megszállot,haha te megkora marha vagy 3as
2021. nov. 21. 12:35
 6/24 A kérdező kommentje:
5-ös, azért ne minősítsünk senkit! Próbálj meg kulturáltan viselkedni!
2021. nov. 21. 13:00
 7/24 anonim ***** válasza:
95%
Azzal, hogy Jézus csodásan meggyógyított egyes embereket, csak a lehetőségeiket és a szabadságukat növelte meg. Ha valaki ezeket rosszra használta később, az miért lenne Jézus hibája? Paráználkodom, részegeskedem, aztán Jézust okolom a káros következményekért? Pont Jézust, aki azt parancsolta, hogy ne paráználkodj, és aki elítélte a részegeskedést? Ez olyan, mintha a főnököd megduplázná a fizetésedet, amit kábítószerre költenél, majd a főnöködet hibáztatnád, hogy börtönbe kerültél a kábítószer miatt. Besenyő Pistát tudnám idézni: Nooooormális?
2021. nov. 21. 18:39
 8/24 anonim ***** válasza:

Isten elvileg mindent tudd. Tehát akkor tudnia kellet azt is hogy ha leküldi a fiát akkor a fia elkezd csodákat tenni aminek eredményeképpen jó/bűntelen ember elfog kárhozni.

Tehát lényegében Isten miatt kárhozott el mert Isten tudta mi lesz a cselekedeteinek az eredménye és mégis úgy cselekedet.

2021. nov. 21. 19:03
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezek olyan történetek, amelyek a kereszténységet próbálják meg gyalázni.

Az alapgondolat nem igaz. Jézus - azzal, hogy gyógyított - lehetőségeket adott az embereknek.

Például egy sánta, ha tud járni, akkor több szabadsága lett, jobban uralja a saját életét.

Persze ezt el is lehet rontani. Egy felnőtt embernek erre figyelnie kell, hogy legalább a saját életét rendben tartsa.

2021. nov. 21. 20:49
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ezek szerint a kasztrendszert részesítsük előnyben? Ez inkább tűnik egy hindu hozzáállásnak, ahol mindenkit a karmikusan neki rendelt helyen kell hagyni, mert a beavatkozással csak a saját karmánkat rontjuk meg.

A sztoriban Jézust kicserélheted orvosokra is, akkor az orvosok se gyógyítsanak? Szerintem nem gondolta rendesen végig a történet írója (vagy hindu hatásra írta).

2021. nov. 21. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!