Igaz, hogy meg akarták ölni Jézust?
Nem tudom elhinni, hogy ott van valaki, akit Mesternek szólítanak, mert az a mestersége, hogy feltámaszt embereket, erre jön valaki, aki kitalálja, hogy ő majd megöli.
Szeretném látni az értelmes tekintetét az ötletgazdának. Mire gondolhatott?...
Vidiripi
"HIÁBA ölsz meg valakit, aki arról ismert, hogy fel tud támadni."
Jézust egyszer ölték meg!
Tudod ezt értelmezni? Ha csak egyszer ölnek meg valakit akkor az nem lehet arról ismert hogy fel tud támadni!
"Tehát ÚGYSE lehet megölni, hiszen feltámad."
De igen meg lehet ölni, ha nem lehetne akkor nem is támadhatna fel. Ez sima logika!
"Hát csak nem elég hatékonyan ölték, mert 1 nap múlva már újra élt..."
Többet kellene olvasnod. Nem egy nap múlva támadt fel!
Kedves Kérdező!
Ha egyetlen személyt kell megjelölni válaszul a kérdésedre, akkor a válasz után gyorsan vissza vonnád a második bekezdésben leírtakat, miszerint látni szeretnéd a tekintetét. :)
De ha nem egy személyt kellene megjelölni, akkor is gond lenne azzal, hogy lásd a tekintetüket, hiszen párezer éve halottak.
Ugyanis Jézust meg akarta ölni a Szanhedrin vezetőinek nagy része például. De ha nem akarsz Bibliát olvasni - készültek különböző "könnyebben emészthető" változatai a történeteknek filmek formájában is, ez az információ már azokból is kiderül. :)
21:
XD XDD
Én nem tartom megölésnek azt, ami nem maradandó. Tehát akkor itt egy értelmezésbeli különbség van: szerinted megölték, szerintem ha valaki feltámadt, akkor nem sikerült megölni.
Nyilván nem arra gondoltak, hogy ma délutánra megölik, ne lábatlankodjon itt, hanem örökre el akarták intézni, eltenni láb alól.
És ez volt a kérdésem, hogy tényleg azt gondolták-e, hogy ez sikerülni fog, vagy honnét jöhetett egyáltalán ez a gondolat az előzetes ismeretek birtokában.
Valójában egy filozófiai-pszichológiai kérdés, mert magamtól nem igazán tudom hova tenni a dolgot, csak szimplán hülyeségnek tűnik. (Mintha úszóbajnokot úgy akarnál megölni, hogy belököd a tanmedencébe.) Jobban nem fogom magyarázni már.
"Jézust egyszer ölték meg!
Tudod ezt értelmezni? Ha csak egyszer ölnek meg valakit akkor az nem lehet arról ismert hogy fel tud támadni!"
Többek között azért hívták őt Mesternek, mert fel tudott támasztani embereket.
Többször megtette ezt.
Erről lett híres, tehát ez köztudott volt róla.
Vidiripi
"...szerintem ha valaki feltámadt, akkor nem sikerült megölni."
Ha valaki nem hal meg akkor nem is támadhat fel! Ez szerintem így logikus!
"És ez volt a kérdésem, hogy tényleg azt gondolták-e, hogy ez sikerülni fog, vagy honnét jöhetett egyáltalán ez a gondolat az előzetes ismeretek birtokában."
Szerintem a válasz nagyon egyszerű! Nem hittek Jézusban annak ellenére sem hogy hallottak a csodatételeiről. Sőt nem is akartak meggyőződni róla. Más dolog fontosabb volt nekik!
"Többek között azért hívták őt Mesternek, mert fel tudott támasztani embereket."
Nem azért hívták Mesternek mert feltudott támasztani embereket!
Jézus 3 halott embert támasztott fel!
És már az előtt is Mesternek szólították hogy feltámasztott volna bárkit is!
"Erről lett híres, tehát ez köztudott volt róla."
Nem a halottak feltámasztása miatt lett híres! Jézus csak 3 három embert támasztott fel. Nem ez volt a fő tevékenysége, hanem egészen más!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!