Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted létezik a pokol?

Szerinted létezik a pokol?

Figyelt kérdés

Ahol örökké szenvednek azok az emberek akik nem tértek meg, nem fogadták be Isten egyszülött Fiát Jézus Krisztusu Uruknak, megváltójuknak, szabadítójuknak? Milesz azokkal akik annyira nem voltak gonosz lelkű emberek? Azaz nem foglalkoztak a hittel de jókat tettek másokkal, kedves normálisan éltek erkölcsösen azok is oda jutnak? Vagy az egyház túldumálta ezt a poklos dolgot hogy féljenek az emberek így leszedik őket meg irányítják?

Ui: én református vagyok, megvagyok keresztelve, szoktam imádkozni mi atyánkot, szoktam Istenhez Atyánkhoz imádkozni, Jézus nevében, törekszek a jóra, nembántok másokat, kedves vagyok, nem dohányzom, kávézni szoktam, házasodni majd még 2 vagy 3 év múlva szeretnék de élek szexuális életet, nemhinném hogy egy függetlennek bűn lenne egy másik függetlennel lefeküdni hülyeség! Mivan ha nem akarok házasodni? Akkor nem jár a szex?! Számomra az a bűn logikus akinek házastársa-élettársa van meg pláne ha gyerekek és úgy mással fekszik le az nagyon csunya dolog. De nemhinném ha valaki független és másik fügetlennek lefekszik bün lenne, egyház kreálta szerintem az a paraznasag amit elobb emlitettem.(ha házas vagy életarsa van pláne gyerekek és az mellett) sose hallgattam a pásztorokra senkire! Istent szeretem meg Fiát Jézust, szeretem az embereket de szerintem kell magánélet ami senkire se tartozik plane ha masnak nem ártok

2021. nov. 19. 18:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Minden kérdésedre már többször válaszoltunk itt.

Nem akarsz esetleg visszaolvasni?

2021. nov. 19. 18:50
 2/16 anonim ***** válasza:
9%
Keresztény Református vagyok és hiszek a pokol létezésében. Tényleg nem provokáció vagy ilyesmi de ma néztem az ortodox Liturgiát a televízióban, felnéztem a falra az ágyam mellett és egy nagy fekete kaszáspók volt ott. Megvallom én nagyon félek és irtózom a pókoktól,csótányoktól, skorpioktól, patkányoktól és egyéb tisztátalan állatoktól. Mikor megláttam azt a nagy pókot ijjedtemben keresztet vetettem nem is egyszer azután néztem tovább a televíziót míg vége nem lett a Liturgiának. Azután nekem nagyon sok idő kellett hogy parnaval agyoncsapjam, meg attól is féltem hogy hasas és sok kis pók jön ki belőle. Ha bezárnak ilyen állatok közé akkor engem bármire rá lehetne venni csak kikerülnek onnan. Végül csak agyoncsaptam valahogy de....én úgy képzelem el a poklot hogy ilyen tisztátalan állatok lesznek ott amik kínoznak meg torz szörnyek amik büdösek. Én nem is magától a pokol tuzetolfekek hanem amit leírtam.
2021. nov. 19. 18:54
 3/16 anonim ***** válasza:

Hát, Anjutca... a pók hasznos állat.

Ezen kívül nem kínoz téged. Valamint nem tisztátalan. Ja, és nem torz.

2021. nov. 19. 18:56
 4/16 anonim ***** válasza:
Mindig is irtoztam tőle. Meg a 100 labutol is. Állítólag a pokolban a saját félelmeiket éled át a tűzön kívül. Amiktől félsz azt kell átéld.
2021. nov. 19. 19:08
 5/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ez a szenvedésekkel teli világ amiben élünk egy másik világ pokla...
2021. nov. 19. 19:14
 6/16 anonim ***** válasza:

Nem, erről már volt szó.

A pokolban nincsen pozitív dolog, vagy pozitív érzések. Itt meg van.

2021. nov. 19. 19:21
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy tisztátalan állat. Isten teremtménye minden élőlény és általánosságban egyik sem jobb, vagy értékesebb a másiknál! Nem volt jogod megölni azt a pókot.
2021. nov. 19. 19:40
 8/16 anonim válasza:

Létezik, és a Földön van, de ezen még Jézus se segíthetne.

Minden csalódásban, minden bánatban, minden keserűségben ott van, ahogy az öngyilkosok szemében is, és azokéban akiket hátrahagytak...

2021. nov. 19. 19:43
 9/16 anonim válasza:

"Vagy az egyház túldumálta ezt a poklos dolgot hogy féljenek az emberek így leszedik őket meg irányítják?"

Hát kb...

2021. nov. 19. 19:43
 10/16 anonim ***** válasza:
Kedves Anjutca, a pókfóbiát ne tartsd meg. Legyőzheted pszichológus segítségével vagy akár magad is, ha akarod.
2021. nov. 19. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!